Današnji dan s slabim snijegom skoro bez vjetra trebao je sakriti štete koje su se dogodile u ponedjeljak i naročito utorak ovog tjedna. Skrad i naselja uokolo bila su na udaru olujnog nevremena.

Samo naselje Skrad ostalo je nakratko bez električne energije, barem centar oko pet minuta, u utorak ujutro. No vjetar je učinio svoje, te su dva krova otkrivena na obiteljskim kućama u Tuškoj ulici te Gornjem Skradu.

Uz to stradala su krovišta pomoćnih objekata, sjenika, garaža, nadstrešnica. Vjetar je rušio stabla u voćnjacima. Starije jabuke, šljive, kruške podlegle su vjetru i bile su slomljene ili s korijenom povaljene. Uglavnom štete su velike, osiguravatelji će podmiriti dio a vlasnici oštećenih objekata iskoristili su svaki slabiji udar vjetra da zaštite kuće od kiše koja je nemilice padala tijekom utorka.

Današnja srijeda, srećom s malo snijega, dopustila je da se dovrše popravci krovova, ili barem zaštite od novih kiša koje dolaze sutra…Općina, šumari i vatrogasci pomažu u saniranju šteta, HEP-ovi djelatnici saniraju kvarove električne mreže.

Ponovno je solidarnost žitelja došla u prvi plan jer su susjedi vlasnika oštećenih kuća priskočili u pomoć kada je bilo najpotrebnije.