Rasim Karalić rođen 1967.g. u Zavidovićima (BiH), koji već duže vrijeme živi i radi u Delnicama, autor više dokumentarnih filmova socijalnog karaktera o “malim”, običnim ljudima predstavio se Skrajanima filmom Čovjek sa devet života. Film govori o životu Antona Colnara, rođenog 1921. godine čiji je životni put ispričao kroz film Rasim Karalić.

Film gledatelje vodi u malo selo blizu Brod Moravica u kojem velik dio svog života provodi vitalni devedesetogodišnjak Anton Colnar. Film prati njegov put od rođenja, teškog života, odlaska u vojsku, dolaska u Njemačku, ruski front, borbu za preživljavanje te jedinu želju, povratak na svoje ognjište.

”Čovjek je kao drvo koje raste na osami, očvrsne kada ga vjetrovi tuku sa svih strana. Meni je snagu davala silna želja da se vratim u svoj rodni kraj,” glavni je moto ovog filma te čovjeka koji se s dvadeset godina na leđima našao u vihoru rata na ruskoj fronti.

Gledateljima se početkom projekcije obratila Nikolina Crnković Đorđević a autor Rasim Karalić zahvalio se Skrajanima na gostoprimstvu i dolasku na projekciju…