U punoj mjesnoj crkvi Sv. Antuna trinaestoro mladih, učenici osmog i prvog razreda srednje škole, Marijana, Petra i Stefani te dva Matea, Nikola, Marcel, Patrik, Jan, Leo, Luka, Dario i Alen, stupili su u stalež kršćanske zrelosti primivši pečat dara Duha Svetoga – sakrament Sv. potvrde (Krizme) u pratnji svojih kumova.

Sakrament Svete potvrde uz pjevanje crkvenog zbora predvodio je mons. Emil Svažić, generalni vikar Riječke nadbiskupije u pratnji skradskog župnika vlč. Stjepana Porkulabića. Mons. Svažića je u ime svih krizmanika pozdravio Nikola Mance, dok se krajem mise Petra Rupe zahvalila mons. Svažiću u ime krizmanika a potom su Marijana Božić i Petra Rupe predale buket cvijeća i poklon u znak zahvalnosti…

U propovijedi mons. Svažić krizmanike je upoznao s životom u vjeri, značenju molitve u svagdašnjem životu te naglasio značaj obitelji, podrške među njenim članovima kao i pomoći bližnjima. Uz to je krizmanike pozvao da i nakon primanja ovog sakramenta, sakramenta kršćanske zrelosti, kad su postali punopravni članovi kršćanske zajednice, ostanu aktivni u svojoj župnoj zajednici. Nakon propovijedi i ispovijesti vjere svaki krizmanik je, uz pratnju svog kuma, pristupio k mons. Svažiću koji je uz riječi “Primi pečat dara Duha Svetoga!” pomazao čelo svakog krizmanika svetim uljem. Na taj način simbolično je označen silazak Duha Svetoga na svakog krizmanika.

Po završetku mise mons. Svažić se zajedno s vlč. Porkulabićem fotografirao s krizmanicima…