Na jedinom biralištu u Općini Skrad, u Domu kulture, uz oblačno vrijeme, biralište je otvoreno u 7 sati a prvi glasači Marijan Bajt, iz Bukovog vrha i Monika Zibar, iz Skrada ubacili su svoje glasačke listiće u glasačke kutije nekoliko minuta kasnije.

SDP-ov kandidat za načelnika Općine Željko Grgurić svoj je glas dao oko 8 i 15 sati

a njegov protukandidat, dosadašnji načelnik Damir Grgurić u 11 sati.

Predsjednica Izbornog povjerenstva Darija Juričić rekla je kako se glasovanje u Domu kulture gdje ima dovoljno prostora i zasada se odvija bez poteškoća.

Predsjednica biračkog odbora je Ivana Bukovac, zamjenik Igor Crnković te članovi Vesna Pintar-Grgurić, Tomislav Švogor, Ana Crnković, Margareta Jurković, Dubravko Mance, Branimir Arbanas, Berislav Štimac i Mladen Tomljanović. U Izbornom povjerenstvu su osim gđice. Juričić još Jelena Basta Mance, Nikolina Crnković Đorđević, Jasminka Lozer, Nikolina Horaček i Anita Rački. Bolesni i nemoćni, nepokretni građani Skrada mogu se za glasovanje prijaviti za ambulantno glasovanje na telefon 810-680. Ambulantno glasanje po telefonskim pozivima birača koji ne mogu doći zbog bolesti na glasovanje imat će priliku glasovati kod kuće koje će započeti u popodnevnim satima kada će te birače posjetiti članovi biračkog odbora.

Do 12,00 sati glasalo je 275 glasača od 929 na biračkom popisu ili oko 29 posto, do 16,30 sati oko 500 ili 54 posto. Završetkom glasanja u 19 sati u Skradu je glasalo 567 glasača.

Rezultati:

Općinsko vijeće:

Koalicija HDZ-HSS – 372 glasa – 8 VIJEĆNIKA

Koalicija SDP-HNS-HSU – 183 glasa – 3 VIJEĆNIKA

Načelnik:

Damir Grgurić – 443 glasa

Željko Grgurić – 106 glasova