Zadnjeg dana maškara u skradskom Dom kulture održana je dvosatna maškarana reduta za najmlađe Skrajane kojima su se pridružila i djeca susjednih naselja, Kupjaka, Brod Moravica i Delnica. Male maškare, mala djeca, vrtićarci i osnovnoškolci su, uz glazbu i ples, darivani od Udruge Skradska žena prigodnim poklon paketima te krafnom i sokom.

Završetkom redute maškarice su se spustile na malo parkiralište gdje su članovi udruge Initium održali kratko suđenje i spaljivanje krivca Fašnika Timića za sve nedaće koje su se tijekom prošle 2015. godine dogodile u Skradu.

Optužba ga je okrivila za bolovanja mladih Skrajana, za slabe rezultate kuglača Poleta, za razbijanje pločica u prostorima Doma kulture, saobraćajnih ogledala, nezgoda s motorkama, zatvorenih turističkih objekata, općenito kriv je i za ono što se dogodilo i za ono što će se tek dogoditi …

Branitelji, kao i svake godine, nisu uspjeli svog branjenika obraniti od optužbi te mu je sudac dosudio najstrožu kaznu, javno spaljivanje, te je Timić spaljen iza 19 sati.