Doček Nove godine 2016. i ispraćaj 2015. je prošao besprijekorno, tako su četvrti doček Nove godine na otvorenom u centru Skrada procijenili posjetioci, domaćini i gosti dočeka. Procjene o broju sudionika nisu iznenadile organizatore, portal www.skrad.com, Općinu Skrad i TZ Skrad tako da je za oko dvjesto posjetitelja bilo dovoljno kuhanog vina i kobasica. Malo parkiralište s više starijih i manje mladih organizatore je učinilo sretnima i zadovoljnima te ova manifestacija s pravom opravdava uložen trud organizatora.

Proslava je započela iza deset sati uvečer kada su Skrajani, Bukovčani, Kupjačani, Delničani, Brod Moravičani, Ravnogorci te gosti Skrada do ponoći dobrano napunili malo parkiralište, glavni mjesni trg te su svi uz goreće panjeve, kuhano vino, kobasice i dobru glazbu oko ponoći vatrometom ušetali i uplesali u Novu 2016. godinu.

Uz čestitku vlasnika portala www.skrad.com Vjekoslava Pintara, inicijatora dočeka na otvorenom, u ime sviju iz organizacije, nastavljeno je čestitavanje i gledanje vatrometa a potom se nastavilo plesom, pjesmom, šalama okupljenih.

Oko pola dva sata iza ponoći domaćini i gosti su zamijenili centar Skrada i temperaturu od minus 6 stupnjeva toplijim mjestima u kafićima i svojim domovima. Ovo događanje, nakon zbrajanja utisaka, svakako će se ponavljati narednih godina i sada već postaje tradicija. Ono je sada tradicionalno, a uložen trud djelatnika Općine, koji su dobrano podmetnuli svoja leđa, kao i ostalih uključenih zaista se isplatio.

Fešta je bila na visini, bolja nego prošle godine, tako su mnogi komentirali ovaj četvrti doček Nove godine na otvorenom. Završetkom ovog dočeka otpočele su pripreme za 5. jubilarni doček 2017. godine.

Neka nam ova 2016. bude, prije svega zdrava, sretna i bolja nego 2015. godina. Živjeli !