U župnoj crkvi Sv. Izidora-ratara u Divjakama svečanom pjevanom misom obilježen je njen zaštitnik. Uz prisustvovanje brojnih vjernika svečanu misu vodio je vlč. Stjepan Porkulabić kojoj su pripomogle Mihaela, Katarina i Ana čitanjem riječi Božjih.

“Bože pomozi, česta je riječ današnjeg čovjeka. No upućuje li se ona svakog dana ili tek kada se pojave teškoće. Čovjek teško radi, iz dana u dan, mnogi ne znaju težinu rada te nam je Sv. Izidor sinonim za čovjekov rad. On nam daje primjer rada i života u duhu katoličkog nauka i sve što je tijekom života činio posvećeno je Gospodinu. Uvijek treba pokušavati raditi i tražiti rad, jer raditi nije sramota, sramota je ne raditi. Radimo sa srcem, a ne preko volje,” rekao je vlč. Porkulabić.

Na kraju mise vlč. Stjepan Porkulabić je prvo svim majkama čestitao Majčin dan, darivao sve majke cvijećem a potom zahvalio vjernicima koji su se odazvali i svojim prisustvovanjem obilježili svečanost proslave Sv. Izidora. Po završetku svete mise nastavljeno je druženje župljana i gostiju ispred crkve Sv. Izidora uz kolače i pokoje piće.