Ovogodišnji doček na otvorenom u organizaciji portala www.skrad.com, Općine Skrad i TZ Skrad prošao je uz oko 16 stupnjeva minusa, uz hladno vrijeme, no bez vjetra. Nešto više od stotinu prisutnih žitelja i gostiju pred ponoć popunili su malo parkiralište u centru Skrada što je organizatore učinilo zadovoljnima.

Proslava je započela iza deset sati uvečer kada je većina ugostiteljskih objekata zatvorila svoja vrata. Iza 23 sata izvučeno je prvih 20 nagrada tombole Ski kluba Polet, a potom je fešta nastavljena.

Skrajani, Bukovčani, Kupjačani, Delničani, Brod Moravičani, Ravnogorci… i gosti Skrada do ponoći su popunili malo parkiralište, glavni mjesni trg te su svi uz kuhano vino, kobasice i dobru glazbu vatrometom ušetali i uplesali u Novu godinu.

Uz čestitku vlasnika portala www.skrad.com Vjekoslava Pintara, inicijatora dočeka na otvorenom, u ime sviju iz organizacije, nastavljeno je čestitavanje i vatromet a potom se nastavilo plesom i pjesmom do jedan iza ponoći.

Sat iza ponoći domaćini i gosti su zamijenili centar Skrada i temperaturu od minus 16 toplijim mjestima u kafićima i svojim domovima. Ovo događanje, sada već tradicionalno, svakako se bude ponavljalo narednih godina, jer se uložen trud djelatnika Općine i ostalih uključenih zaista isplatio, usprkos velikoj hladnoći.

Možda je to bio najhladniji doček u Hrvatskoj, no bio je i topao jer su svi našli komadić zadovoljstva kao i organizatori jer su uspjeli okupiti, ovog puta najhrabrije da sat do dva provedu na hladnoći koja se uvlačila s minutama u kosti prisutnih. No doček je bio na razini dosadašnjih, tako su mnogi komentirali ovaj treći doček Nove godine na otvorenom.

Živjeli i sretna i zdrava neka nam bude 2015. godina.