Zadnjom ovogodišnjom pjevanom misom Zahvalnicom, uz hladno vrijeme i minus 10 stupnjeva, vjernici župe Skrad su se u crkvi Sv. Antuna oprostili od 2014. godine. Vlč. Stjepan Porkulabić istaknuo je kako je ove godine bilo manje umrlih ali i manje rođenih. „S druge strane prevladava tuga jer je sve više ognjišta, kuća zatvoreno, 18 je žitelja umrlo, dok se jedanaestero djece krstilo, petero je bilo rođenih a održano je jedno vjenčanje, što je podatak koji zabrinjava“, zaključio je vlč. Porkulabić.

„U ovo božićno vrijeme dođe nam teško jer nas ima sve manje, no na koncu ove građanske godine, budimo zahvalni Bogu, jer kako vrijeme ide tako i ljudi idu s vremenom i trebamo biti ponosni i zahvalni na darovima koje nam Bog daje. Vrijeme je da ne očajavamo, jer usprkos nepovoljnoj statistici , život mora ići dalje.

Okrenimo se, usprkos minusu, stvaranju novih vrijednosti, našoj stvarnosti, novom vremenu i nastavimo pjevati i moliti kao što to činimo godinama zajedno s Bogom koji nas na svakom koraku prati,“ poruka je vlč. Porkulabića.

Uz Novogodišnju čestitku svim žiteljima župe Skrad Divjake, vjernicima, bolesnima i nemoćnima i Božji blagoslov zaključena je Silvestarska misa.