Pred Božić, na poziv načelnika Općine Skrad Damira Grgurića, u uredu načelnika Općine Skrad su se okupili roditelji i djeca rođena krajem prosinca 2013. i ove 2014. godine. Općina je darovala roditelje 7-ero djece, 2 dječaka, Leona i Matije te 5 djevojčica, Gabriele, Gabrijele, Katje, Sunčice i Vanesse.

Općina je darovala roditelje iznosima od 2.500,00 kn za prvo i 3.500,00 kn za treće dijete te je roditeljima uručila ove godine 19.500,00 kn. Načelnik Grgurić pozdravio je prisutne roditelje i djecu, čestitao im na prinovama, fotografirao se zajedno s njima te kratko rekao:“ Čestitam vam na prinovama u vašim obiteljima te vam uručujem ovu skromnu novčanu pomoć koja će vam, nadam se, dobro doći. Ova sredstva nisu trošak, već ulaganje u budućnost, u mladost naše Općine…“

U neslužbenom dijelu roditelji su se zadržali uz kavu, sok, grickalice, kolače, u razgovoru s načelnikom Grgurićem a najmlađi Skrajani su iskoristili to vrijeme, neki za meškoljenje u krilima majki i očeva, neki su ispijali svoje bočice a neki za prva protrčavanja kroz ured načelnika.