Ovih dana Gorski kotar se probudio, te je glasno i javno progovorio o svojoj zapostavljenosti i o svojoj sudbini. Naravno, pored ukazivanja kako nas drugi ne razumiju i zapostavljaju u prošlom Goranskom Novom listu u rubrici Skrad otvorili ste i jedan drugi problem okrenut prema nama i našoj odgovornosti. Objavili ste ne znamo više po koji put intervju žalopojki načelnika Skrada, a vrlo rijetko tek naznaka, što misle i drugačije misleći ljudi.

U ovom intervjuu načelnik doslovno kaže kako nam je Šiljar postao „omča oko vrata“, jer se ne zna što bi s tim dalje. Međutim moramo po ne znam koliko puta odgovoriti načelniku, da je to velika vrijednost Skrada !, a vi si ne možete niti zamisliti koliko vremena, napora i lobiranja bilo je potrebno nekima od nas da Skrad to dobije. Kao što je trebalo puno vremena i napora da to Skrad dobije, tako treba vremena, napora , puno kontakata da se na tom prostoru to i ostvari. Cijenimo vaše konkretne mogućnosti da uzmete kramp ili lopatu, odnosno traktor za čišćenje snijega, jer je u danim okolnostima to vrlo potrebito, ali primarna je uloga načelnika da inicira, i mobilizira za razvojne planove Skrada, a za to su potrebni kontakti s različitim institucijama da se to ostvari, da osmišljavate planove i otvarate mogućnosti za njihovo realiziranje.

Zato se slažemo s naslovom vašeg intervjua „Nije sve u recesiji, problem je i u vama“ Istina vi upotrebljavate riječ „i u nama“, misleći na žitelje Skrada, koji su vas izabrali na tu funkciju, ali zaboravljate da je to prije svega vaša odgovornost.

Vijećnici općine Skrad ocjenjujući i svoju odgovornost za aktualno gospodarsko stanje u općini Skrad povodom razmatranja Općinskog proračuna na sjednici od 22 srpnja 2014 god izrazili su svoju zabrinutost za nepovoljne ekonomske trendove i opće društvena kretanja u općini Skrad.

Zabrinjavajuće stanje je tim više što nedostaje uopće neke ideje za promjenom stanja, tim više što na području Općine stoje dva objekta : Šiljar i hotel „Zeleni vir “u stanju, da nitko učinkovito ništa ne poduzima. Općinsko vijeće prihvatilo je među ostalim i program rada Odbora za gospodarstvo, turizam i obrtništvo. U programu se navodi potreba za mijenjanjem mentaliteta iščekivanja u proaktivnu politiku.

S tim u vezi, Općinsko vijeće na sjednici od 22 srpnja usvojilo je zaključak kojim predlaže da se održi u rujnu ove godine posebna sjednica Općinskog vijeća u proširenom sastavu sa zainteresiranim žiteljima Skrada, predstavnicima županije i drugim subjektima s jednom točkom dnevnog reda: „Stanje i perspektiva turističkih objekata u propadanju u Skradu i pitanje njihove revitalizacije“

Nažalost danas 3. prosinca 2014 godine nemamo nikakve naznake da li će se i kada održati ta sjednica , što uz naznačene gospodarske probleme govori kako se na „demokratski način“ vodi općina Skrad.

Klub vijećnika SDP-a Općine Skrad

U Skradu, 3.12.2014.