Izborna skupština planinara „Skradskog vrha“, vođena od predsjednika Ivana Horačeka, održana je u Domu kulture uz 40-ak članova, te gostiju iz PD Vršak Brod Moravice i Špićunak Lokve, načelnika Općine Skrad Damira Grgurića, predstavnike skradskih tvrtki i udruga.

U izvješću za 2013. godinu predsjednik Ivan Horaček je istaknuo da su planinari u 2013. godini održali više radnih akcija na održavanju šetnica, obilježavanju i markiranju staza, košnji parkova i staza. Horaček je pripomenuo kako se akcijama odaziva malo članova i to uglavnom istih. Društvo ima svoju web stranicu. Održano je više planinarskih pohoda i izleta, najčešće sa planinarima iz Lokava i Brod Moravica, na Zarin, Vodice na Žumberku, kanjon Mirne, Zavižan i Sjeverni Velebit, Obzovu na Krku, pohod dolinom Kupe, POJ Lokve, Grintovec u Sloveniji… „Planinari su obilježili svoj dan uz prisustvovanje pedesetak planinara iz četiri društvaVrbovca, Mrkoplja, Lokava, Brod Moravica…“, zaključio je Horaček.

Većinu sredstava za rad planinari dobiju od Općine (10 tisuća kn) dok ostalo dolazi od članarine i radnih akcija. Financijski planinari posluju pozitivno, prihodi su bili u 2013. godini oko 13,1 tisuća kn a rashodi oko 16,6 tisuća kn. Saldo na računu s ostatkom iz prošlih godina je oko 16,6 tisuću kn.

Članovi skupštine su prihvatili izvješća a potom je razriješeno staro rukovodstvo i izabrano novo. Za predsjednika je izabran Vlastimir Arbanas, dopredsjednika Ivan Horaček, tajnika Velimir Jauk, blagajnika Josip Grgurić. Upravni odbor još čine Dražen Marković, Damir Jurković i Igor Crnković.

Nakon zahvale na ukazanom povjerenju novi predsjednik se prvo zahvalio starom predsjedniku na 12 godina vođenja društva a potom je predstavio Plan rada za 2014. godinu. Uz organizaciju radnih akcija na održavanju planinarskih staza uokolo Skrada i prema Zelenom viru organizirat će se planinarski pohodi na u organizaciji HPS-a a ići će se i na višednevni izlet u Sloveniju…Lani dogovorena organizacija planinarske škole u Gorskom kotaru se počela izvoditi ove godine a 13. srpnja 2014. planinari će sudjelovati na 1. Susretu planinara Gorskog kotara u Lokvama. Uz Dan Općine Skrad organizirat će se pohod u Zeleni vir i proslaviti zaštitnik Sv. Bernard.

Ravnatelj skradske škole Vjekoslav Pintar pozvao je planinare da što više uključuju svoju djecu i unuke u planinarstvo te kako bi bilo poželjno za djecu organizirati malu planinarsku školu. Krajem skupštine radu se priključio i načelnik Općine Skrad Damir Grgurić. Predsjednik društva iz Lokava Vilim Novak te Robert Bukovac iz skradske šumarije, zaželjeli su planinarima uspješan rad i ostvarenje planiranog uz nastavak suradnje u organizaciji druženja, izleta te radnih akcija.