Izletište Zeleni vir ove je godine skoro prošlo bez snježnog pokrivača, no bilo je dosta šteta na pristupnim stazama prema slapu Zelenog vira te u kanjonu Vražjeg prolaza. No sanacijom šteta i prošlotjednom akcijom Općina Skrad je dovela izletište u red. Izletnici već nekoliko vikenda dolaze u Izletište jer sada je ono najatraktivnije zbog velike količine vode na slapu tako i u kanjonu Vražjeg prolaza, jer od šuma vode teško se razgovara u njemu.

No lijepo vrijeme i veći dolazak gostiju u Zeleni vir, koje vlada zadnjih tjedana nije ponukalo koncesionara planinarskog doma, Hrvatske šume, da pokrenu dom i ponude gostima piće, hranu i topli kutak za predah. HŠ su izgubile nekoliko tisuća kn prometa iako su djelatnici u Domu i pripremaju ga, po svemu sudeći, za početak sezone od 1. svibnja jer tada i TZ Općine Skrad sprema službeno otvaranje Izletišta s naplatom ulaznica koja će biti kao i lanjske godine 20 kn.

Zar sve mora biti po nekakvoj šabloni kojom se gubi novac, zar se ne možemo malo ugledati u susjede u Sloveniji, koji i po najvećem „nevremenu“ prodaju ono što im priroda nudi i svakodnevno daje. Što se čeka!! A kada zaškripi posjeta, npr. tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, tada treba napraviti akcijske ponude posjeta Zelenom viru…jer dobra reklama zlata vrijedi…