Skradski DVD je u Domu kulture održao redovnu godišnju skupštinu. Nakon državne i vatrogasne himne predsjednik Damir Grgurić pozdravio je sve prisutne vatrogasce i predstavnike susjednih društava. Potom su Dubravko Mance i Marko Ribić iznijeli financijsko izvješće i izvješće zapovjednika.

Financijski društvo stabilno posluje, prihodi su bili oko 158 tisuća kuna, rashodi oko 138 tisuća kuna, a ostatak sredstava na računu je oko 38 tisuća kuna.

Iz izvješća zapovjednika Marka Ribića razvidno je da su vatrogasci radili na održavanju opreme, vozila, vatrogasnog doma. Društvo raspolaže navalnim vozilom Iveco Magirus i vozilima za prijevoz ljudstva. U 2013. godini vatrogasci su imali 2 intervencije na koje je izašlo 5 vatrogasca s 2 vozila tijekom kojih je utrošen 21 radni sat.

Radilo se s djecom i mladeži, s članovima A i B ekipa. B ekipa je na županijskom natjecanju osvojila 4. mjesto, na memorijalu Gorana Gašpareca Pupina 1. mjesto. Obilježen je Sv. Florijan, kao i su svi važniji vatrogasni dani.

U planu rada za 2014. godinu je izgradnja garaže za kamione, nabava nedosztajuće opreme, održavanje vatrogasnih domova, odlazak na takmičenja i obilježavanje važnijih godišnjica i Sv. Florijana.

Po prihvaćenim izvješćima vatrogasne spomenice za 10 godina vatrogasnog rada dobili su Anton Močan, Sanjin Ruppe, Vjekoslav Ljubičić i Anton Abramović za 20 godina Hrvoje Đaković i za 30 godina Marijo Ralić. Priznanja je podijelio predsjednik Damir Grgurić.

Po prihvaćanju izvješća i plana rada skradskim vatrogascima su se obratili gosti iz drugih DVD-a, Velibor Topolovec tajnik DVD Novog Vinodolskog, ujedno i predstavnik VZ PGŽ, zatim Kupjaka, Delnica, kao i predstavnik Vatroprometa, pozdravivši rad skradskih vatrogasaca uz želje da bude što manje požara.