Tjedan dana leda, ledene kiše i kiše je iza žitelja Skrada. Današnji četvrtkov dan grijalo je sunce koje je dijelove Općine na sunčanoj strani potpuno otopilo od ledenog okova iz prošlih šest i više dana.

Tijekom današnjeg dana i žiteljima naselja od Planine Skradske prema Kupskoj dolini na kratko je došla struja jer su djelatnici HEP-a otklonili kvarove na mreži. No nakon par sati došlo je do ponovnog ispada tako da žitelji Planine i naselja prema Brodu na Kupi nestrpljivo čekaju hoće li se otkloniti kvar. Današnje toplo, skoro proljetno vrijeme, otopilo je osunčane dijelove prometnica dok se ostale čiste kako bi prohodnost u Općini bila normalna.

Načelnik Općine Damir Grgurić dodaje kako se očekuje normalizacija opskrbe Planine i susjednih naselja prema Brodu te kako su ostale za očistiti poneke sporedne ulice u Skradu i okolnim naseljima koje su užih gabarita i u kojima se nema snijeg kamo odgurati već ga treba fizički premjestiti. Dobavljeni agregati su dijelom otišli prema Rogima i njihovim žiteljima.

Prvi ledeni val je iza žitelja Općine Skrad koji nije izazvao velike štete, pao je jedan dimnjak te je više voćaka polomljeno ali sigurno 90 posto manje nego na područjima oko Vrata ili Fužina te Čabra.