Oblačno vrijeme, magla s laganom rosuljom koja se ledi, vrijeme je večerašnjeg utorka. Ponedjeljak i utorak u Općini Skrad bio je namijenjen čišćenju prometnica od popucalih grana i pokojeg stabla te posipavanja istih. Automobili se odleđuju, električni vodiči su i dalje omotani ledom, ledene grane drveća i voća polako popuštaju i pucaju…

Tako izgleda Skrad s okolicom, no izgleda puno bolje nego područje oko Fužina i Čabra. Djelatnici Općine zajedno s načelnikom Damirom Grgurićem svakodnevno su od ranog jutra na terenu i prate situaciju. Dio Općine Skrad, Planina Skradska i naselja prema Brodu na Kupi vezana na dalekovod prema Čabru nemaju već četvrti dan električne energije… Učenici skradske škole su danas, u utorak, započeli s redovnom nastavom, kao i prijevoz učenika iz i do Divjaka i Kupjaka.

Dnevna temperatura od jutarnjih minus 6 do večernjih minus 2,5 stupnja daje nadu da neće biti većeg novog leđenja i novih šteta. No što donosi sutra? Očekuje se do kraja tjedna lagano zatopljenje do plus 3 stupnja, s mogućom laganom kišom ili ledenom kišom, bolje bez ledene kiše, jer to bi značilo nov teret na granama drveća i električnim vodičima što bi moglo prouzročiti pucanje grana i stabala u okolišu i nastanak novih šteta. Nadajmo se bez ispada električne energije. No vidjet će se što donosi sutra i sljedeći dani.