Zadnjom ovogodišnjom pjevanom misom Zahvalnicom vjernici župe Skrad su se u crkvi Sv. Antuna oprostili od 2013. godine. Vlč. Stjepan Porkulabić istaknuo je kako je ovo bila godina u kojoj se radilo na rekonstrukciji crkvenih zvona i automatike na crkvi u Divjakama te na uređenju kupjačke crkve, te je ovom prilikom zahvalio vjernicima na milodarima i općinama Skrad i Ravna Gora na financijskoj pomoći.

„S druge strane prevladava tuga jer je više ognjišta, sedam kuća zatvoreno, tri u Skradu i četiri u Kupjaku. Na području župe 35 je žitelja umrlo, dok se troje djece krstilo, od šestoro rođenih a održano nije ni jedno vjenčanje, što je podatak koji zabrinjava“, zaključio je vlč. Porkulabić.

„U ovo božićno vrijeme dođe nam teško jer nas ima sve manje, no na koncu ove građanske godine, budimo zahvalni Bogu, jer kako vrijeme ide tako i ljudi idu s vremenom i trebamo biti ponosni i zahvalni na darovima koje nam Bog daje. Vrijeme je da ne očajavamo, jer usprkos nepovoljnoj statistici , život mora ići dalje. Okrenimo se, usprkos minusu, stvaranju novih vrijednosti, našoj stvarnosti, novom vremenu i nastavimo pjevati i moliti kao što to činimo godinama zajedno s Bogom koji nas na svakom koraku prati,“ poruka je vlč. Porkulabića. Uz Novogodišnju čestitku i Božji blagoslov zaključena je Silvestarska misa.