Misa uz Dan sjećanja na žrtvu Vukovara održana je u župnoj crkvi Sv. Antuna u Skradu pod vođenjem vlč. Stjepana Porkulabića, pjevanje članova crkvenog zbora, učestvovanja učenika i vjeroučiteljice Katarine Bertović, prisustvo učitelja skradske škole, općinskih čelnika te vjernika.

Vlč. Porkulabić je rekao kako se večerašnjom misom obilježava tužna 22 godišnjica pada grada heroja, Vukovara te je naglasio kako je ovo okupljanje na molitvu i za poginule branitelje i civile, i za skradskog branitelja Josipa Blaževića Blaža čijom se žrtvom stekla sloboda.

”Molimo Gospodina za slobodu koja nije dopuštenje ili dar nekog čovjeka skrojen po mjeri pojedinca ili neke skupine, nego po mjeri Boga koji je stvorio čovjeka slobodna. Čovjeku je Bog potreban i to mora biti svima jasno,” zaključio je vlč. Porkulabić te pozvao okupljene da po misi zapale svijeću za Vukovar kod Križa branitelja. Uz pjevanje crkvenog zbora, čitanja djela Apostolskih, poslanica i dijelova Evanđelja, misa je zaključena blagoslovom svijeća kod Križa branitelja a potom su prisutna djeca, mladi, njihovi roditelji, bake i djedovi zapaljene svijeće položili uz stepenice koje vode od ceste uz Križ branitelja prema groblju i crkvi.