I ovogodišnji dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Osnovnoj školi Skrad obilježeni su malim programom na temu kruha i krušnih proizvoda te prigodnom izložbom pripremljenih slastica koje su učenici sa svojim majkama i bakama zamijesili i ispekli dan ranije kod svojih kuća.

Ovogodišnja slastica na stolovima bila je štrudla, skradska štrudla od sira, jabuka i borovnica. Učenici su se potrudili pripremiti i ukrasiti stolove u holu škole zajedno sa svojim razrednicima. Na stolovima je bilo štrudli raznih oblika, narezanih i u komadu, od sira, jabuka, borovnice i drugog bobičastog voća.

Učenici su se predstavili programom te su se tu našle recitacije o kruhu, žitu, voću, scenske igre o voću, predstavljeni su recepti za štrudlu…Po blagoslovu hrane učenici su štrudlu vrlo brzo pojeli, dio su podijelili s učiteljima a dio spremili za drugi dan.

Djeca vrtića su također sudjelovala u obilježavanju dana kruha. Oni su dan prije mijesili i oblikovali svoje kruščiće te ih pekli u školskoj kuhinji a drugog dana su uredili stol za blagovanje na kojem se uz kruh našlo i kolača i mufina i štrudle…Naravno i oni su brzo pojeli kolače dok je kruha nešto i ostalo za sljedeće dane…