Treća Sjednica Općinskog vijeća Općine Skrad u novom sazivu trajala je punih 35 minuta. U aktualnom satu vijećnik Dubravko Grbac kritički se osvrnuo na izbor radnog predsjedništva za svečanu sjednicu Vijeća u kolovozu uz Dan općine, zatim je postavio pitanje oko uređenja prometnica ulica Šiljar i Velikog Selca rekavši kako se moglo boljom koordinacijom izvođača i Općine popraviti više udarnih rupa i dijelova uz prometnicu navedenih ulica te naposljetku je li Općinu Skrad manifestacija Gljivara puno koštala.

Dr. Grgurić pitao je kako se provodi odluka o držanju pasa jer ugriza pasa je bilo više nego proteklih godina, dok je Katarina Podnar pitala kakva je situacija s održavanjem ceste Kupjak- Rogi za koju žitelji sela Rogi iskazuju nezadovoljstvo, naročito nakon obilnijih kiša i vremenskih nepogoda.

Predsjednik Vijeća Ivan Crnković je prihvatio kritiku vijećnika Grpca te će se iduće godine tome dati više pažnje. Načelnik Damir Grgurić odgovorio je kako su se udarne rupe trebale sanirati i da je to načelno bilo dogovoreno s izvođačem, dok su gljivari Općinu koštali oko 2.000,00 kn. Odlukom o držanju pasa vlasnici su odgovorni za ponašanje svojih pasa, dok je Općina samo propisala pravila o njihovom držanju. Cesta Kupjak -Rogi proteže se kroz dvije Općine, prvi dio Ravne Gore i drugi dio Skrada. Po svemu sudeći Općina Ravna Gora je digla ruke od sanacije te ceste, dok Skrad tu cestu priprema za kandidiranje prema EU Fondovima i ona je u planu potpune sanacije s asfaltiranjem, rekao je načelnik Grgurić.

Vijećnica Mira Đorđević potegla je pitanje granice s Ravnom Gorom na području uz auto cestu Rijeka-Zagreb te traži detaljnije podatke što je Općina dosad izgubila te slikovni prikaz granice na karti koji bi se predočio građanima. Predsjednik Vijeća Crnković suglasan je da se skupe podaci i prezentiraju javnosti. Nadalje vijećnica Đorđević izrazila je nezadovoljstvo uslugom na Danu općine djelatnika bistroa Viktorija.

Usvajanjem dnevnog reda vijećnici su prihvatili Odluku o raspodjeli rezultata u 2012. godini za koju je vijećnik Grbac rekao kako je to prvi puta da Općina posluje s minusom te da se takvi trendovi trebaju regulirati rebalansima do pozitivne nule. Načelnik Grgurić dodao je da situacija i ove godine nije sjajna te kako izostaje pomoć županije i države rekavši:“Očito smo na nečijoj meti za odstrjel“.

Za člana nadzornog odbora Komunalca izabran je Ivan Crnković, predsjednik Vijeća. U ime Odbora za doradu Pravilnika o upisima djece u vrtić (Katarina Podnar, dr. Josip Grgurić i Melita Rački Burić) vijećnica Katarina Podnar i dr. Josip Grgurić dali su prijedlog izmjene i dopune člana kojim se regulira upis djece posebnim potrebama, odnosno s teškoćama u razvoju što su vijećnici prihvatili.

Na kraju sjednice odbijeni su zahtjevi sufinanciranja troška smještaja djeteta u jaslice u Rijeci obitelji koja ima boravište na području Općine Skrad kao i grupe građana za smanjivanje komunalnog doprinosa uz legalizaciju njihovih objekata.