U sklopu Projekta „UČIM-STVARAM-ZDRAVO ŽIVIM!“ članovi društva tjelesnih invalida Pazina, njih dvadesetak, posjetili su Skrad u kasno popodnevnim satima. Tijekom nekoliko sati posjetili su crkvu Sv. Antuna te su oko 18 sati održali mali kulturno zabavni program u skradskom restoranu Viktorija.

Među mnogim projektima projekt Pjesnici u gostima je posebno vrijedan jer su njime posjetili mnoga istarska mjesta a ove subote i mjesto izvan Istarske županije, Skrad. Na početku druženja prisutne su pozdravili predsjednik i dopredsjednica društva Graciano Turčinović i Ester Fatur Grgurić te načelnik Općine Skrad Damir Grgurić.

U nastavku je održan 45 minutni kulturno zabavni program u kojem su učestvovali Ester Fatur Grgurić, Vilim Močibob, Matea Milanović, Petra Kurelović, Nika Matijašić, Livio Sloković i Dragan Gortan, koji je vodio današnji program. Pjesnici amateri su recitirali svoje pjesme koje je pratio na sintesajzeru Livio Sloković i koje je publika nagradila pljeskom. U programu se gostima iz Istre svojim pjesmama predstavila i skradska pjesnikinja Nevenka Delač Grgurić. Recitacije su dopunjene pjevanjem Vilima Močiboba i djevojčice Nike Matijašić.

Na kraju programa gosti i načelnik Damir Grgurić izmijenili su prigodne poklone te je druženje nastavljeno domjenkom i pjesmom uz pratnju harmonike.