Oko tridesetak biciklista odazvalo se drugoj Goranskoj biciklijadi, koja je održana biciklističkim stazama četiriju lokalnih samouprava, Vrbovskog, Brod Moravica, Skrada i Ravne Gore, u tri etape, prvoj od Kamačnika, Vrbovskog preko Moravica do Brod Moravica dužine oko 22 km, drugoj od Brod Moravica preko Donje i Gornje Dobre do Skrada dugoj oko 7 km i trećoj od Skrada preko Divjaka, Hripca i Hlevci do Ravne Gore dugoj oko 12 km, gdje je završena ovogodišnja Goranska biciklijada duga nešto više od 40 km.

U Kamačniku se na startu okupilo 20-ak biciklista iz Rijeke, Opatije, Lovrana, Grobnika, Ogulina, Delnica i Ravne Gore kojima se tijekom vožnje kroz goranska naselja pridružilo još desetak biciklista. Prije starta bicikliste je u ime organizatora, četiriju TZ, Vrbovskog, Brod Moravica, Skrada i Ravne Gore, pozdravila direktorica Turističkog ureda Vrbovsko i koordinatorica TZ Gorskog Kotara Tatjana Kušić koja je istaknula značaj biciklističkih staza kojima se želi povezati područje Gorskog kotara te je stoga i napravljena goranska biciklistička transverzala staza kroz turističke destinacije Gorskog kotara.

O biciklijadi direktorica TZ Općine Skrad Ivana Briški Đorđević je tijekom odmora u Skradu rekla:”Silno mi je drago da nas je vrijeme pustilo da provedemo dogovorenu biciklijadu, u kojoj su sudjelovali biciklisti s područja Gorskog kotara, Grobnika, Rijeke, Lovrana, Opatije… U ovogodišnju biciklijadu su bile uključene 3 goranske općine i 1 grad, malo pomalo stvaramo temelje za još nešto veće, što bi bilo stvarno pravo “Goransko” i koje bi moglo prerasti u višednevnu ili vikend biciklijadu. Nadam se da će nam se dogodine priključiti i ostale goranske TZ kako bi dobili jednu pravu Goransku biciklijadu, i rekreativnu i natjecateljsku, koja bi prolazila svim goranskim općinama”.

Ovogodišnja biciklijada startala je u 9,30 sati iz Vrbovskog, oko 11 je bila okrjepa u Brod Moravicama a oko 11,45 sati biciklisti su se okupili u Skradu gdje su imali okrjepu i mali odmor tijekom kojeg su dobili i ulaznice za posjet Izletištu Zeleni vir. U 12,15 sati krenuli su prema Ravnoj Gori gdje su stigli oko 13,30 gdje je bio kraj pedaliranja i početak druženja uz ručak za sve ljubitelje bicikala i ovog načina rekreacije.