Vjernici župe Skrad proslavili su u četvrtak, 13. lipnja, uz sunčano i toplo vrijeme dan Sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika crkve u Skradu. Sv. Antun je obilježen svečanom pjevanom misom koju je vodio ravnogorski župnik vlč. Robert Riemann, uz pomoć župnika iz Brod Moravica Mate Vukovića i domaćina vlč. Stjepana Porkulabića te pratnju pjevača župskog zbora.

U svom obraćanju vjernicima vlč. Riemann osvrnuo se na život Sv. Antuna Padovanskog i pozvao je vjernike da u svoj život unesu više Božjeg učenja, u kojem se treba krenuti od sebe, od mijenjanja samog sebe na bolje te se uz više vjere bezbolnije mogu prebroditi teškoće s kojima se susrećemo u svom svakodnevnom životu. Ne smije se dopustiti da dobro izgubi borbu sa zlom koje vreba na svakom koraku, zaključna je poruka današnje propovijedi.

Za mnogobrojne vjernike, koji su prisustvovali proslavi dana Župe Skrad, pripremljen je domjenak na otvorenom te su nakon mise svi mogli uživati u kobasicama, kolačima i piću na otvorenom, uz svirku Bejcija i Šporčića.