Na jedinom biralištu u Općini Skrad, u Domu kulture, uz sunčano i lijepo vrijeme, biralište je otvoreno u 7 sati a prvi glasači Dražen Tomljanović i Rozana Grbac, oboje iz Skrada ubacili su svoje glasačke listiće u glasačke kutije nekoliko minuta kasnije. Kandidati za načelnika Općine svoj glas su dali, Damir Grgurić oko 8,35 sati a protukandidat Duško Zatezalo iza 10 sati dok su stranački prvaci SDP-a i PGS-a Dubravko Grbac i Mira Đorđević svoje listiće ubacili u glasačke kutije dvadesetak minuta poslije otvaranja birališta.

Predsjednica Izbornog povjerenstva Darija Juričić rekla je kako se glasovanje u Domu kulture odvijalo bez poteškoća. Ambulantno glasanje po telefonskim pozivima birača koji nisu mogli doći zbog bolesti na glasovanje imali su priliku glasovati kod kuće.

Rezultati su sljedeći:

Za Općinsko vijeće:

STRANKA GLASOVI POSTOTAK BROJ VIJEĆNIKA

1. HDZ-HSS 397 60,89 7

2. SDP 176 26,99 3

3. PGS 67 10,28 1

Za načelnika i zamjenica načelnika:

KANDIDAT GLASOVA POSTOTAK

1. DAMIR GRGURIĆ 504 80,25

2. DUŠKO ZATEZALO 124 19,75

IZBORI ZA ŽUPANA I ŽUPANIJSKU SKUPŠTINU

Skrajani poštuju rad Zlatka Komadine te su njemu dali 382 glasa, dok je Dinko Beaković dobio 203 glasa u utrci za župana. Nasuprot tome za županijsku skupštinu lista stranaka okupljena oko HDZ-a dobila je 262, SDP-a 232 i PGS-a 59 glasova.

Što su rekli stranački prvaci

Dubravko Grbac – SDP: U prvom redu zahvaljujem građanima na izlasku na izbore jer Skrad konstantno drži visok izlazak a on je blizu 68 posto. Rezultatima ne možemo biti zadovoljni jer je on lošiji nego pred četiri godine. Glasaći nisu prepoznali naš program, no život ide dalje. Sutra je novi dan, život ide dalje. Čestitam našim protivnicima uz želju da naša Općina ide uzbrdo, naprijed. Bit ćemo konstruktivna oporba.

Mira Đorđević – PGS: Da smo dobili 2 vijećnika bili bi izuzetno zadovoljni no i jedan vijećnik nas zadovoljava. Radit ćemo u korist boljitka Općine. Čestitam pobjednicima.

Damir Grgurić – HDZ: Očekivali smo izbornu pobjedu, no tako uvjerljivu svakako ne. Ako je izračun za Vijeće točan, sa sedam vijećnika imat ćemo veliku većinu u odlučivanju ali i veću odgovornost nego dosad. Pobjedu za načelnika sam, moram reći očekivao, jer smatram da u svom radu nisam imao većih grešaka. Život svih žitelja Općine Skrad bio je moja briga, kada je bilo poteškoća, naročito u zimskom periodu, podmetao sam i svoja leđa kako bi sve funkcioniralo, jer i ja sam mali kotačić u životu naše Općine. Biračima zahvaljujem što su mi ukazali povjerenje za sljedeće godine.

Evo tako govore stranački prvaci. U izbornoj kampanji nije bilo međusobnih podmetanja, čak je prošla prilično mirno, nije bilo ni puno komentara, predizborna okupljanja su prošla bez većeg posjeta mještana. Skrajani vole lokalne izbore, izašli su u velikom broju na glasovanje, predizborna obećanja im nisu prvi izbor, imaju svoju filozofiju izbora i to je nadasve demokracija.

U Skradu se vlast dosad mijenjala svakih osam godina pa je i to dio ovogodišnje izborne priče. Pobjednici danas slave a od sutra nadalje će morati zasukati rukave dok je na oporbi da upozorava na loše poteze, predlaže dobre poteze ali i prihvaća ono što je dobro urađeno. Sutra je novi dan, i život ide dalje, dobro je zaključio Grbac.