Zadnjim, 22. kolom 2. HKL Zapad završila je kuglačka sezona 2012./2013. u kojoj su se skradski kuglači u 22 utakmice trudili postići što bolje rezultate. Stariji Polet bio je vrlo uspješniji te je skupio 14 pobjeda, 7 poraza i 1 neriješen rezultat.

Mlađi Skrad se do predzadnjeg kola borio za opstanak što mu je i uspjelo te je postigao skor od 10 pobjeda, 10 poraza i 2 neriješena rezultata. Drugo mjesto Poleta i šesto Skrada odlični su rezultati za skradske predstavnike. Do zadnja dva kola Skrad se borio za opstanak a pobjedom nad Goraninom 7:1 u zadnjem kolu preskočio je tri kluba, Mostanje, Plitvice i Klek te se smjestio u sredinu tablice.

Kuglači Poleta su pobjedom u Gospiću protiv Velebita II 6,5 : 1,5 sačuvali drugo mjesto na tablici. Pred početak prvenstva i jedni i drugi ovakav rasplet sigurno bi potpisali odmah. Stariji Polet je jedno vrijeme bio na vrhu tablice no bolesti, povrede i slabija forma nakon toga spustile su ih stepenicu niže. No bez obzira na sve oni su još jednom dokazali da znaju kuglati usprkos toga što ih najbolje kuglačke godina pomalo napuštaju. No oni se ne daju i daju maksimum uz višegodišnje iskustvo koje nose u sebi.

Mlađem Skradu također svaka pohvala, odigrali su desetak odličnih utakmica, u nekima su platili danak neiskustvu gdje su, kako se kaže, sami sebe pobijedili, no sveukupno to je strašan uspjeh za jednu sada već ne tako mladu ekipu pred kojom stoje dobri dani ako nastave kvalitetnim radom jer još imaju mogućnosti za napredak, još mogu popraviti svoju igru i u budućnosti pomrsiti račune mnogim ekipama na kuglačkoj stazi.