Članovi KUD-a Zeleni vir u Domu kulture održali su svoju redovitu godišnju skupštinu. Uz prisustvovanje načelnika Općine Damira Grgurića, vlč. Stjepana Porkulabića te dvadesetak članova zbora i folklorne skupine Skračka deca skupštinu je otvorila predsjednica Mirjana Beljan. Predsjednica Beljan iznijela je izvješće o radu za 2012. godinu. Uz osnovne aktivnosti zacrtane statutom članovi KUD-a i folklora prvenstveno se pripremaju i nastupaju na ugovorenim manifestacijama.

Tako je prošle godine pjevački zbor održao oko 130 proba a folklor oko 40. Članovi zbora nastupali su na manifestacijama u Skradu, Proljeće u Zelenom viru, Malinijadi, Pjesmom i plesom kroz Gorski kotar, Božićno novogodišnjem koncertu…te uz Dan Općine Skrad i Sve svete u Skradu. Zbor je gostovao u Zagrebu, Varaždinu, Rijeci, Vrbovskom, Delnicama, Severinu na Kupi, …

Uz zbor djeluje i mlada folklorna skupina „Skračk deca“ koji njeguje stare plesove ovog kraja. Folklorna skupina Skračka deca broji 12 aktivnih članova. U 2012. godini je ostvarila 7 uspješnih nastupa, a to su redom: Gorani u Metropoli- Zagreb, Malinijada- Skrad, proslava povodom 5. godina djelovanja folklorne skupine Skračka deca- Skrad, Bundevijada- Vrbovsko, Goranska riječ u pjesmi i plesu- Skrad, Gorski sajam- Skrad, i Božićno-novogodišnji koncert- Skrad. Članovi folklora posebno se ponose nastupom i organizacijom proslave povodom 5 godina djelovanja.

Aktivnosti KUD-a financijski prati Općina Skrad te sponzori i dobrotvori. Udruga vodi brigu o novcu te uvijek pazi na troškove kako bi radila u plusu. Po izvješću u raspravi su članovi zaključili kako još mogu dosta dati radom u zboru, kako ih pritišću godine jer su članovi većinom umirovljenici. Pohvalili su voditelja zbora Nikolu Poljančića za trud koji ulaže u rad s zborom, dok je Poljačić rekao kako je zahvalan na lijepim riječima upućenih prema njemu, kako nije lako uvijek pripremiti nove pjesme. Po raspravi članovi društva su prihvatili izvješća i plan rada za 2013. godinu.

Načelnik Grgurić pohvalio je trud članova zbora i folklora, te je rekao:“Općina će vas uvijek pratiti i pomagati financijski i materijalno, te dok postoji entuzijazam i volja kod vas, vi ćete biti na okupu.“