Svi u metropolu, svi u Zagreb na manifestaciju Gorani u metropoli koju je organiziralo zagrebačko Društvo Gorana. Manifestacija se održala na trgu Bana Jelačića od 9 do 14 sati. Goranski poduzetnici, proizvođači suvenira, pića, meda, uporabnih predmeta, suhih mesnih prerađevina gostima i posjetiocima prezentirali su svoje proizvode te većinu i prodali tijekom dopodneva.

Najviše su profitirali proizvođači hrane i pića, potom uporabnih predmeta dok su suveniri išli slabije. Skrajani su se predstavili proizvodima od meda, malina, bobičastog voća i suvenirima te na pozornici folklornim nastupom Majžica uz pratnju Veselih pajdaša.

Tijekom priredbe na pozornici su se izmjenjivali glazbeni sadržaji koje su popunjavali goranski tamburaši, zborovi, plesači…Na zajedničkom štandu turističkih zajednica Gorskog kotara turistički djelatnici prisutnima su predstavljali mogućnosti Gorskog kotara, od zdravstveno sportsko rekreativnih sadržaja, ponude kulturnog i povijesnog bogatstva kao i mogućnosti smještaja i boravka u Gorskom kotaru.

Na šahovskom polju tri puta tri metra,uz spomenik Banu Jelačiću, okušali su se ljubitelji šaha a odigran je i kratki turnir pred kraj manifestacije pod okriljem šah škole Goranka iz Ravne Gore.

Top događaj manifestacije dogodio se oko pola dvanaest sati kada je okupljene izlagače i posjetitelje pozdravio Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske koji je izjavio:“ I, moja supruga je Goranka!“, što je oduševio okupljene Gorane. Svojim dolaskom na ovu manifestaciju predsjednik Ivo Josipović spada u red rijetkih dužnosnika koji daju potporu Gorskom kotaru…

Vrijeme je pustilo Gorane da se predstave Zagrepčanima koji su posjetili u lijepom broju ovu tradicionalnu manifestaciju u centru Zagreba.