Skradski DVD je u Domu kulture održao izbornu skupštinu. Nakon državne i vatrogasne himne izabrano je novo rukovodstvo DVD-a te je stari predsjednik Damir Grgurić dobio mandat još četiri godine. Za zamjenika je izabran Danijel Bertović te zapovjednika Marko Ribić. Oni će ujedno i zastupati društvo.

Poslije izbora novog vodstva dosadašnji zapovjednik Ivan Crnković članstvo i goste iz drugih DVD-a, Kupjaka, Delnica, Starog Laza, Ravne Gore, Novog Vinodolskog te predstavnika VZ PGŽ podnio je izvješće o radu društva te plan rada za ovu godinu. Radilo se na održavanju opreme, vozila, vatrogasnog doma. Društvo raspolaže navalnim vozilom Iveco Magirus i vozilima za prijevoz ljudstva. U 2012. godini vatrogasci su imali 9 intervencija na koje su izašla 83 vatrogasca s 21 vozilom tijekom kojih je utrošen 301 radni sat. Radilo se s djecom i mladeži, s članovima A i B ekipa. B ekipa je na županijskom natjecanju osvojila 2 mjesto te potom na državnom srebrnu medalju. Obilježeni su svi važniji vatrogasni dani, Sv. Florijan i 80 godina DVD-a. Sva događanja mogu se naći na web stranici društva.

Planom rada za ovu godinu planira se održavanje opreme, nabava nove, održavanje doma i vozila, izgradnja garaže, servisiranje oreme i vozila, vježbe operative, djece i mladeži, kontrole hidranata, sudjelovanje na natjecanjima, školovanje članova, obavljanje liječničkih pregleda, osiguranje članstva, suradnja sa susjednim DVD-ima, VZ PGŽ…

Financijski društvo posluje pozitivno, prihodi su bili oko 203 tisuće a rashodi 186 tisuća kuna. Po prihvaćenim izvješćima vatrogasne spomenice za 10 godina vatrogasnog rada dobili su Alen Kurbegović, Marin Mance, Denis Malnar, Ivan Vrbanac, David Beljan i Mladen Beljan, za 30 godina Zlatko Rački, za 50 godina Rudolf Štimac i Ivan Šporčić. Diplomu vatrogasnog časnika dobio je Davor Štimac. Priznanja su podijeli predsjednik Damir Grgurić te izaslanik VZ PGŽ Josip Burić.

Na kraju su se domaćinima obratili gosti pozdravivši rad skradskih vatrogasaca uz želje da bude što manje požara.

SLIKE SU NA LINKU:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.496002647129259.1073741827.152485858147608&type=1