17. Memorijal Josipa Blaževića Blaža pripao je kuglačima Amatera iz Karlovca. Ovogodišnji turnir okupio je četiri kuglačke ekipe, KK Goranin Delnice, KK Amater Karlovac i skradske ekipe, Skrad i Polet.

U domaćem okružju i uz podršku navijača, prisutne je pozdravio predsjednik KK Polet Josip Joja Jeličić koji je prenio pozdrave Blaževe majke Ruže a turnir je otvorio načelnik Općine Skrad Damir Grgurić pozdravivši obitelj Blažević i Đaković, takmičare, svoje sumještane te drage goste koji su se okupili u kuglani Zeleni vir kako bi odali na 17. Memorijalnom kuglačkom turniru počast poginulom hrvatskom branitelju i zaljubljeniku u sport i Skrad Josipu Blaževiću Blažu.

Tijekom natjecanja delegacija četiriju klubova, članova obitelji Đaković i Blaževih prijatelja položila je cvijeće i zapalila svijeće na njegovom grobu na mjesnom skradskom groblju. Cjelodnevno natjecanje proteklo je u zanimljivim duelima ponajboljih kuglača 2. HKL zapad. Na kraju prvo mjesto pripalo je Amateru s oborenih 3204 čunjeva, drugo Poletu s 3168 čunjeva, treće Skradu s 3112 čunjeva i četvrto Goraninu s 3039 čunjeva. Najbolji pojedinac današnjeg nadmetanja bio je Franjo Vic s 577 oborenih čunjeva.

Hrvoje Đaković je podijelio priznanja i prijelazni pehar ekipama te najboljem pojedincu Franji Vicu. Završetkom Memorijala druženje je nastavljeno domjenkom u prostorijama Šumarije Skrad.