Svaki početak je težak pa je tako bilo i u organizaciji ispraćaja 2012. i dočeka 2013. godine. Procjene o broju sudionika su na sreću prevarile organizatore, portal www.skrad.com, Općinu Skrad i TZ Skrad. No kada se sve sagleda prvi mačići tako i tako idu uvijek u vodu, no brojka od blizu tri stotine prisutnih nas je učinila sretnima i zadovoljnima.

Proslava je započela iza deset sati uvečer kada je većina ugostiteljskih objekata zatvorila svoja vrata, naime radio je kafić Milano i Viktorija. Skrajani, Bukovčani, Kupjačani, Delničani, Brod Moravičani… gosti Skrada do ponoći dobrano su napunili malo parkiralište, glavni mjesni trg te su svi uz kuhano vino, kobasice, šampanjca i dobru glazbu te oko ponoći vatrometom ušetali i uplesali u Novu godinu. Uz čestitku vlasnika portala www.skrad.com Vjekoslava Pintara i inicijatora dočeka na otvorenom, u ime sviju iz organizacije, nastavljeno je čestitavanje i gledanje vatrometa a potom se nastavilo plesom, pjesmom, šalama okupljenih.

Sat iza ponoći domaćini i gosti su zamijenili centar Skrada i temperaturu od minus 4 toplijim mjestima u kafićima i svojim domovima. Ovo događanje, kako se nakon zbrajanja utisaka zaključilo, svakako se bude ponavljalo naredne godine, prerastat će u tradicionalno, jer se uložen trud djelatnika Općine, jer dobrano su podmetnuli svoja leđa, i ostalih uključenih zaista isplatio, kuhano vino planulo je brzo iza ponoći, da ga je bilo više nebi škodilo. No fešta je bila na visini, tako su mnogi komentirali ovaj prvi doček Nove godine na otvorenom.

Živjeli i sretna i zdrava neka nam bude 2013. godina.

EVO TAKO JE BILO U SKRADU, ŽIVJELI I PUNO VAM ZDRAVLJA I ZERICU SREĆE ŽELIM U NADOLAZEĆOJ GODINI