Mješoviti pjevački zbor "Zeleni vir" Skrad održao je u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske svečani koncert u Domu kulture. Uz domaćine skrađanima se predstavila slovenska tamburaška skupina "Dupljak" koju vodi Marijan Lisac iz Fare, Općina Kostel. Uz predsjednika Vijeća Općine Skrad gosp. Dubravka Grpca i mještane Skrada koncertu je prisustvovao i župan Općine Kostel gosp. Valentin Južnič.

Domaćini su se publici predstavili spletom domoljubnih pjesama, "Ne diraj mi ravnicu", "Jedna je Hrvatska", "Nabuko", "Jesenje lišće", "Noćna muzika"… Gosti s druge strane rijeke Kupe izveli su niz slovenskih narodnih pjesama koje su podigle temperaturu u dvorani. Goranski kraj je ipak u velikoj mjeri povezan sa slovenskom polkom i "valčekom". Nakon koncerta druženje učesnika se nastavilo u predvorju Doma kulture.

Prije koncerta delegacija Općinskog vijeća Općine Skrad na čelu s predsjednikom vijeća položila je cvijeće i zapalila svijeće kod spomen obilježja "Križ" i na grobu Josipa Blaževića Blaža.

V.P.7/X./2005.