Ove subote na kuglani Zeleni vir odigran je lokalni derbi dviju domaće ekipe, sastale su se ekipe Skrada i Poleta. Uz bučno navijanje, naročito pristaša mlađeg Skrada, utakmica je bila nabijena nervozom, jer ipak je to prvi službeni međusobni susret. Čak se i u gledalištu stvorila u jednom trenutku sitna verbalna prepirka igrača koji su završili svoj nastup te se i iz toga vidjelo kolika je napetost vladala.

Motiv Skrada je bio izrazit i na kraju su u namjeri da pobijede u prvoj službenoj utakmici uspjeli, ukupno 5:3 i u drvima 3257:3211 za Skrad. No krenimo redom, u prvom paru Čosić je bio bolji od Mancea (556:526) dok je T. Ribić izgubio od Jeličića (522:536).

U drugom paru Gorupić je izgubio od Rajčića (526:538) a M. Ribić je dobio V. Skendera (517:504). U trećem paru Močan je izgubio od Vica (549:566) dok Ruppe sjajnom igrom dobiva Pezerovića (587:541) koji je i najbolji igrač utakmice.

Zadnjim hicem Močana započelo je slavlje među kuglačima Skrada koji su zasluženo ukupno boljom igrom dobili Polet koji je danas igrao bez najboljeg igrača i trenera J. Skendera, što ne umanjuje uspjeh mladih kuglača Skrada.

Trener T. Ribić završetkom utakmice bio je najzadovoljniji te je rekao:“Dečki su imali velik motiv u današnjoj utakmici, dobro smo se posložili, nervoze je bilo na obje strane, više kod njih i uz malo sportske sreće došli smo do današnje pobjede. Čestitke dečkima i navijačima“.

S druge strane Jeličić je dodao:“Pobijedio je bolji, bili su više motivirani, nama je nedostajao Skender i ekipa je podbacila oko 80 drva. Skrad je odigrao vrhunski i zasluženo su pobijedili.“