Skrajani su i ove godine mirno dočekali subotnju večer, bez pogleda u nebo, jer vrijeme je bilo sunčano i toplo, te se pučka veselica uz Dan Općine, održala na otvorenom, na malom parkiralištu u centru Skrada. Oko osam sati otpočeo je program u kojem su podijeljene nagrade Turističke zajednice Općine Skrad.

Ove godine nagrade su primili, za najljepšu okućnicu, obitelj Budimlić, Selska 35., Skrad, za najljepši balkon, obitelj Beljan, Školska 12., Skrad, za najljepši prozor, obitelj Podnar, Školska 13., Skrad, za najljepši prilaz kući, obitelj Abramović, Hribac 1., Skrad i za najljepšu površinu javnog poduzeća, Croatia osiguranje d.d., zastupstvo Skrad, J.B.Blaža 8.a – Skrad. Nagrade su podijelile Anita Žagar i Katarina Bertović, dok je odluku o ovogodišnjim nagradama donijela komisije koju su činili Ivana Briški Đorđević, Draženko Žagar, Katarina Bertović i Igor Bukovac, koja je proteklog tjedna obišla naselja i pogledala okućnice na području Općine Skrad.

Da bi sve bilo kako treba pobrinula se Općina Skrad organiziravši pučku veselicu, a o gostima su se brinuli djelatnici restorana Viktorije, kafea Play, kafea Stop i kafea Milano. Za dobar ugođaj, ples i pjesmu, su se pobrinuli članovi sastava Kraljevi ritma koji su do kasnih sati zabavljali goste. Oni koji poznaju ovdašnje prilike ostali su opet pomalo iznenađeni što je veselici bilo nazočno više susjeda iz Brod Moravica nego Skrajana. 1:0 za Moravičane…