Kuglači Skrada održali su izvještajnu skupštinu kluba za sezonu 2011/2012. u SRC Skradskoj dragi. Tema sastanka bio je najveći uspjeh kuglača u deset godina rada i djelovanja kluba, ulazak u drugu HKL – zapad . Tako je iz izvješća trenera Tonija Ribića razvidno kako su u 22 utakmice ostvarili 13 pobjeda, 4 neriješena rezultata i 5 poraza te osvojili 30 bodova.

11 igrača sudjelovalo je u ostvarenju sna, osvajanja prvog mjesta, no najveći doprinos dobrih igara u protekloj sezoni dali su Saša Gorupić, Danijel Čosić, Anton Močan, Toni Ribić, Marko Ribić, Sotir Tasev i Sanjin Ruppe. S nekoliko nastupa priključili su im se Hrvoje Đaković, Denis Fulurija, Damir Mance i Anton Štimac. Najbolji igrači sezone bili su Saša Gorupić s prosječno 552 srušena čunja, Danijel Čosić s 543 , Anton Močan s 539, Toni Ribić s 537. Ekipnim prosjekom od 540 čunjeva i 3240 čunjeva po utakmici kuglači Skrada su zasluženo došli do najvećeg uspjeha kluba.

Predsjednik kluba Anton Močan i Toni Ribić kao trener najavili su kako će u novoj kuglačkoj sezoni u II ligi pokušati ostvariti što bolji rezultat i opstati u njoj. „Bit će vrlo teško budući da u većini ekipa igraju stariji i iskusniji igrači. Na našoj strani je mladost pa da i ne uspijemo treba ostati hladne glave jer pred nama ima još puno godina igranja. Mi smo klub pred 10 godina zamislili kao mjesto gdje ćemo u slobodno vrijeme provoditi lijepe trenutke uz druženje i zabavu,“ zaključio je Ribić.

Iz svega se može zaključiti kako se uz ozbiljan pristup treningu i utakmicama svih 13 registriranih igrača može ponoviti rezultatski dobra sezona, pa ako se i ne uspiju održati u drugoj ligi, nitko im neće moći zamjeriti ispadanje. Kuglači Skrada u buduću kuglačku sezonu trebaju ući ozbiljno i opušteno prije svega, jer igrom u grču, opterećenjem pobjede nad suparnikom, ipak kao „novi u razredu“ imat će poteškoća što bi moglo donijeti negativno kretanje forme i gubitak “glave“ u utakmicama. Ako se cilj postavi realno i analizirajući klubove druge lige, Skrađani imaju šansu pokazati da nisu ekipa koja će „plesati jedno ljeto“ među ekipama druge lige. Rad, upornost i zajedništvo grade rezultat dok pojedinačni talent uvijek ostaje samo talent ako se ne brusi.