DVD Bukov vrh održao je svoju redovitu skupštinu uz nazočnost članova i gostiju, vatrogasaca iz Skrada, Hripca, Kupjaka te načelnika Općine Damira Grgurića, predstavnika HEP-a Dušana Štimca i OŠ Skrad Vjekoslava Pintara.

Skupštinu je vodio predsjednik Anton Dolušić a izvješće o radu podnio je zapovjednik Antun Šporčić koji je istaknuo kako društvo broji 18 članova, starosti od 52 godine do 72 godine. Članovi DVD-a izvršavaju svoje vatrogasne zadaće kvalitetno i brzo, u skladu s mogućnostima. Tako su vatrogasci Bukovog vrha radili na uređenju seoskog doma i njegovog okoliša, vatrogasnog spremišta, održavali su opremu i izvodili vježbe, sudjelovali na skupštinama drugih vatrogasnih društava a na vatrogasnom memorijalu „Gorana Gašparca – Pupina“ u Delnicama su osvojili odlično 5 mjesto.

Društvo je raspolagalo s oko 8 tisuća kn, na računu imaju oko 5 tisuća kn koje strogo namjenski troše. Planom rada u 2012. godini članovi društva održavat će postojeću opremu, održavat će klupske prostorije i okoliš, održavat će vježbe i pripremati se za natjecanja, sudjelovati na proslavama i skupštinama…

„Naš učinak, bez obzira na starost članstva, je velik što smo dokazali na natjecanju u Delnicama. Pokazali smo da još možemo, da možemo još bolje od toga…, „ zaključio je Dolušić. Sa stanjem opreme nazočne je upoznao Ivica Arbanas.

Na kraju su se prisutnima obratili gosti skupštine, te je između ostalih načelnik Općine Skrad Damir Grgurić rekao:“Vi predstavljate srce ovog sela i dok ima vas ono će živjeti. Imate podršku matičnog društva iz Skrada. Novca će uvijek biti dovoljno. Bitno je da društvo živi i djeluje u selu i da je ono nositelj svih seoskih aktivnosti.“

Zapovjednik VZO Općine Skrad Ivan Crnković upoznao je članove DVD-a s novinama u Zakonu o vatrogastvu i vatrogasnoj inspekciji koja obilazi društva te je dodao:“Ove novine neće utjecati na vaš rad no morate znati što vas očekuje sutra. Vatrogasno znanje treba i dalje praktično razvijati a to vi i činite.“

Uz to Crnković je podijelio vatrogasna priznanja, Matiji Manceu za 50 godina rada u vatrogastvu

i Antunu Šporčiću za dugogodišnji operativni rad kojim se potvrđuje pravo nošenja i isticanja vatrogasne spomenice (Vatrogasni veteran).

Nazočnima su se obratili gosti Skupštine Rudolf Štimac te Veljko Pleše složivši se u mišljenju da su vatrogasci Bukovog vrha nositelji društvenog života u selu, zaželjeli su im mnogo zdravlja, da se i dalje okupljaju i rade na dobrobit mještana sela i vatrogastva u koje su ugradili veći dio svog života.

Na kraju Skupštine domaćini su uputili nekoliko pitanja načelniku Grguriću iz sfere komunalnih aktivnosti vezano uz, cestu prema Bukovom vrhu, postavljanju znakova na raskrsnice cesta, zimskog održavanja (koje je bilo odlično), radove na saniranju urušene stare uljare.

Skupština je zaključena svirkom uz pjesmu i pokoji gemišt i pivo.