U duhu stihova Petra Preradovića koje je na skupštini izrekao mr. Vladimir Mance održana je izborna skupština skradskog HDZ-a u Domu kulture u Skradu. Okupilo se oko 50-ak članova i simpatizera stranke te gost skupštine tajnik županijskog HDZ-a Rudolf Grubišić.

U prvom dijelu Skupštine predsjednik Damir Grgurić podnio je kratko izvješće o radu u kojem je napomenuo kako je u zadnjih četiri godine održano 15 sastanaka, kako je u tom razdoblju HDZ ponovno došao na vlast u Skradu, kako je u članstvo ušlo dosta mladih. „Nije lako voditi stranku u malim sredinama jer svi sve poznajemo, znamo kako dišemo, no radimo da nam svima bude što bolje,“ zaključio je Grgurić.

Skradski HDZ financijski pozitivno posluje, na računu ima 16.124,00 kn, dio od članarine, dio iz Proračuna općine na broj vijećničkih mjesta…Zaključeno je da se članarina do daljnjega neće ubirati. U raspravi se članstvu prvi obratio tajnik županijskog HDZ Rudolf Grubišić rekavši kako stranku očekuje konsolidacija članstva, te očekuje da će ona završiti unutarstranačkim izborima kada će izaslanici 20. svibnja na 15. općem saboru u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski izabrati stranačko vodstvo.

„Zatvaraju se male firme, zatvaraju se brodogradilišta, narod zasad trpi i šuti, sadašnja politika se jako igra s narodom. Gorskom kotaru na ovaj način prijeti odumiranje dok mladi odlaze iz Gorskog kotara. Evo, danas je u Gorskom kotaru, u Lokvama bila Jadranka Kosor i zadržala se duže od predviđenog vremena, razgovarala je s ljudima, s članstvom. Ona će sigurno biti i nadalje predsjednica stranke,“ zaključio je Grubišić.

Mr. Vladimir Mance u svom obraćanju članstvu naglasio je ulogu predsjednika stranke i načelnika Općine Damira Grgurića u promjenama na bolje u Skradu. „U Skradu se mnogo lijepog dogodilo od kada je HDZ preuzeo vlast. Golemu ulogu odigrao je načelnik Grgurić. Skrad se pomiče korak po korak prema boljemu. “ „Po jeziku dok te bude, i glavom će tebe biti“ mr. Mance naglasio je značaj hrvatskog jezika i njegovog učvršćivanja u govoru i pismu jer „svima je nama cilj uređena država, Republika Hrvatska.“

Ivan Crnković, predsjednik Općinskog vijeća dodao je „HDZ je sa koalicijskim partnerima posložio skradske kotačiće i idemo malo pomalo prema naprijed no bez pomoći države to će ići teže. Skrad dobiva sliku male Švicarske. I mi sami trebamo reći da idemo naprijed. Turizam je perspektiva, no bez gospodarstva neće biti lako. Mladim ljudima treba stvoriti temelje da ostanu ovdje.“

Završetkom rasprave koja je odisala domoljubljem i vjerom u bolju i sretniju Hrvatsku izvršen je izbor predsjednika, općinskog odbora HDZ, članova nadzornog odbora, izaslanika za županijski sabor HDZ-a i opći sabor HDZ-a.

Za predsjednika je jednoglasno izabran stari predsjednik Damir Grgurić, koji će biti i izaslanik na Općem saboru stranke u Zagrebu te je ponovnim izborom nagrađen glasnim pljeskom članstva. Na kraju je pročitan plan rada za sljedeće razdoblje u kojem će se obilježavati značajniji datumi iz stranačke i državne prošlosti, organizirat će se izleti, pozivat će se mladi u stranku, radit će se na discipliniranju članstva u izborima.

„Ne smijemo biti samozatajni, nemamo se koga bojati, ništa nismo ukrali ili otuđili, radimo na dobrobit zajednice, hodajmo ponosno uzdignutog čela,“ zaključio je zahvalno obraćanje članstvu novi stari predsjednik skradskog HDZ-a Damir Grgurić.