Ove godine na 16. Memorijalu su nastupile četiri kuglačke ekipe, iz Skrada Polet i Skrad, Goranin iz Delnica i Amater iz Karlovca. Sam Memorijal otvorio je predsjednik KK Polet Josip Jeličić koji je prisutne pozdravio i upoznao sa Blaževim životnim putem. Jeličić je između ostalog rekao:“Da Blaža nije bilo trebalo bi ga izmisliti“, misleći pritom na, njegovu ali i cijele obitelji Blažević, sveprisutnost u društvenom i naročito sportskom životu Skrada, dok je načelnik Općine Damir Grgurić potom otvorio 16. Memorijal rekavši:“ Devetnaest godina je prošlo od pogibije Blaža. Sjetimo se Blaža i svih naših palih branitelja, čuvajmo državu koju smo stvorili. Pozdravljam sve sportaše, Blaževu obitelj i ovdje prisutne“.

Tijekom Memorijala predstavnici ekipa i Blaževi prijatelji zapalili su svijeće i položili cvijeće na njegovom grobu a potom su posjetili majku Ružu i njenu obitelj.

Nakon šest satnog nadmetanja pobjednici turnira su kuglači Poleta sa srušenih 3383 čunja, drugi je Amater sa 3322, treći Goranin sa 3191 i četvrti Skrad sa 3160 srušenih čunjeva. Najbolji igrač turnira bio je Dubravko Mance iz ekipe Poleta sa srušenih 608 čunjeva. Nagrade ekipama, pehare, uručili su, Blaževa sestra Inga Đaković, najstariji goranski kuglač Sotir Tasev i vjerna navijačica Poleta Antonija Šutej.