Protekle nedjelje obilježen je Sv. Bernard u Zelenom viru planinarskim pohodom i svetom misom. U Zeleni vir prvi su pješice krenuli planinari, njih stotinjak, koji su se okupili u centru Skrada, na parkiralištu kod benzinske stanice. Nakon pića dobrodošlice i okrjepe sve je okupljene planinare iz Murskog Središća, Karlovca, Varaždina, Čakovca, Krka, Rijeke, Brod Moravica i Skrada pozdravila Dijana Arbanas u ime PD Skradski vrh, upoznavši sve s planiranim pohodom, dužom i kraćom stazom do Zelenog vira. Potom su planinari podijeljeni u dvije skupine, krenuli pod vođenjem Božidara Glada i Marijana Jerbića put Zelenog vira.

Oko dvanaest sati, svečanom pjevanom misom na otvorenom, u Zelenom viru održano je misno slavlje u povodu druge godišnjice otkrivanja kipa Sv. Bernarda. Uz pratnju pjevača župnog crkvenog zbora misno slavlje, koje je bilo posvećeno svecu koji se danas štuje kao zaštitnik planinara, vodio je skradski župnik vlč. Stjepan Porkulabić. Vlč. Porkulabić je pritom rekao kako Sv. Bernard nije samo zaštitnik planinara, već i zaštitnik svih onih koji bilo kako dospiju u planine, koji tamo žive. „ Mi danas u ovom netaknutom kutku prirode slavimo Sv. Bernarda koji krasi ovo mjesto, ovo izletište, Vražji prolaz…,“ zaključio je vlč. Porkulabić koji se na kraju mise zahvalio PD „Skradski vrh“ i djelatnicima Šumarije Skrad koji vode Izletište na realizaciji ovogodišnje proslave.

Završetkom mise, kuhari Krešo, Davor, Vjekoslav i Vlasto, članovi PD „Skradski vrh“ svim posjetiocima misnog slavlja i posjetiocima Zelenog vira podijelili su planinarski ručak, dobar domaći fažol a samu proslavu sponzorirali su trgovina Valentin Delnice, pekara Fortuna Delnice, mesnica Jerbić Delnice i TZO Skrad.