Uz nazočnost Antona Šporčića, Darka Gorjana, Gorana Mancea, Alena Abramovića, Nedjeljka Kende, Ivane Delač, Melite Rački Burić, predsjednika TZ Damira Grgurića i direktorice Ivane Briški Đorđević održana je redovna skupština TZ Općine Skrad.

Na početku Skupštine izmijenjen je članak 20. TZ kojim je smanjen broj predstavnika u Skupštini i Turističkom vijeću na 11 članova radi lakšeg funkcioniranja TZ.

Izvješće o radu podnijela je direktorica Briški Đorđević rekavši:“U 2011. godini izrađene su karte biciklističkih, pješačkih i planinarskih staza, reprint brošure Posebni geomorfološki rezervat Vrajži prolaz i Zeleni vir, obavljeno je ažuriranje teksta i fotografija u brošuri Gorski kotar na hrvatskom i engleskom jeziku, u suradnji sa Udrugama, a za potrebe različitih događanja i manifestacija u Turističkom uredu otisnuli su se plakati, pozivnice, letci i dr. promidžbeni materijal za potrebe oglašavanja, prezentiran je multimedijalni CD sa informacijama i najzanimljivijim lokalitetima naše turističke ponude na sajmovima gdje je TZO Skrad sudjelovala, vršilo se oglašavanje kroz razne brošure, medije, Internet, nastupalo se na sajmovima u Rijeci, Karlovcu,Varaždinu i Zagrebu.

U 2011. godini otvorena je Turistička agencija „Monte travel“ u Skradu sa kojom je TZO Skrad započela dogovarati zajedničke projekte. Završava se fotomonografija o Vrajžem prolazu i Zelenom viru. Na području TZO Skrad komisija u sastavu Alen Abramović, Goran Mance i Ivana Briški Đorđević obišla je iznajmljivače koji zadovoljavaju uvjete za ulazak u projekt „Kvarner family“ te su oznaku kvalitete dobili obitelj Maričić, Gorjan i Lončarić.

U 2011. godinu u Skradu je boravilo 296 gostiju što je u odnosu na 2010. godinu kada je boravilo 325 gostiju smanjenje za 9% dok broj noćenja u 2011. godini iznosi 826, a u 2010. godini bio je 1037 što je smanjenje za oko 20%. Ovo smanjenje rezultat je najvećim djelom lošije popunjenosti kapaciteta u planinarskom domu „Zeleni vir“ koji je u 2011. godini ugostio 47 osoba koji su ostvarili 79 noćenja što je vrlo značajan pad u odnosu na 2010. godinu u kojoj je planinarski dom „Zeleni vir“ imao 142 dolaska gostiju i 466 noćenja. Udio dolazaka i noćenja u privatnom smještaju u 2011. godini je porastao za oko 14 %.

Odlukom Turističkog vijeća u 2011. godini u vremenu od mjeseca svibnja do mjeseca rujna Turistički ured radio je i vikendima tj. subotom i nedjeljom od 09,00 – 13,00 sati. Lani je otvoren bistro „Viktorija“ koji je gastro ponudom značajno pridonio cjelokupnoj turističkoj ponudi. U 2011. godini na natječaje prijavljeno je više od 15 projekata za sufinanciranje prema TZ PGŽ, HTZ i Ministarstvu turizma. Ukupno je ostvareno oko 60.000,00 kn potpore.

Sa JU “Priroda“ ponovno je aktualizirano pitanje alpinističkog penjanja u Zelenom viru s obzirom da postoji interes alpinističkog saveza za ovu lokaciju. Zajedničkim snagama pokušat će se ishodit dozvola za obilježavanje smjerova za penjanje. Također potaklo se i pitanje vezano uz mogućnost postavljanja zaštitnih mreža na dijelovima u kanjonu koja su vrlo opasna zbog odrona kamenja. TZ se u 2011. godini uključila kroz sljedeće manifestacije (kao organizator, promotor, pokrovitelj, suorganizator): Gorski kotar u metropoli, Simpozij pedijatara, Goranska biciklijada – idejni začetnik TZO Skrad, Zeleno srce Gorskog kotara u Zadru, Natjecanje u starim sportovima –idejni začetnik projekta TZO Skrad, Festival malina, Dan planinara i proslava Sv.Bernarda, Likovna kolonija Bukov vrh, Obilježavanje Dane Općine – podjela nagrada za okućnice, organizacija izložbe, 200.godina Lujzijane u Karlovcu, Goranski herbarij, Goranska riječ kroz pjesmu i ples – idejni začetnik TZO Skrad, Woodrock, Božićni koncert, Mexico party…“

TZ uprihodila je u 2011. godini oko 212 tisuća kn (iz Proračuna Općine 107 tisuća kn), dok su rashodi bili oko 172 tisuće kn. U raspravi se zaključilo kako svi članovi Skupštine trebaju raditi na promidžbi mogućnosti Skrada, kako se treba aktualizirati web stranica TZ, kako treba iskoristiti postojeće gastro i smještajne mogućnosti Skrada. Načelnik Grgurić je napomenuo kako će Općina uz zapošljavanje 14-ak djelatnika na komunalnim radovima sve učiniti kako bi Skrad i šetnice oko njega bile spremne za prve goste…