Redovna skupština planinara „Skradskog vrha“ održana je u Domu kulture održana je uz 40-ak članova, od 100-injak na popisu, te gostiju iz PD Vršak Brod Moravice i Špićunak Lokve, načelnika Općine Skrad Damira Grgurića, upravitelja Šumarije Skrad Roberta Bukovca i ravnatelja OŠ Skrad Vjekoslava Pintara.

U izvješću za 2011. godinu predsjednik Ivan Horaček je istaknuo da planinari uz prekide postoje 78 godina, od 1933. godine. U 2011. godini održano je više radnih akcija na održavanju šetnica, kosilo se i pošumljavalo i čistilo smrekovu šumu. Horaček je pripomenuo kako se akcijama odaziva malo članova i to uglavnom istih. Društvo ima svoju web stranicu. Održano je više planinarskih pohoda i izleta sa sruštvom iz Lokava, na Kamenjak, slapove Krke i sokolarski centar, na Mosor, Sv. Ivan Zelinu, na Rakitovec, na Hrastovec.

Financijski planinari posluju pozitivno, prihodi su im bili u 2011. godini 27 tisuće kn dok su rashodi u 2011. godini bili oko 20 tisuća kn. Saldo na računu s ostatkom iz prošlih godina je oko 19 tisuća kn.

Članovi skupštine su prihvatili izvješća a potom je predstavljen Plan rada za 2012. godinu. Uz organizaciju radnih akcija pristupit će se radovima na planinarskom skloništu na Skradskom vrhu, održavat će se planinarske staze uokolo Skrada. Organizirali su se planinarski pohodi uz Vincekovo i na Brijune, a pohodit će Vrbnik, kanjon Kupe, Veliku Planinu, Visočicu, Mrkopaljski planinarski put, Triglavska jezera, oko Lokvarskog jezera, Vitranc i Velebit. Uz dan društva organizirat će se pohod u Zeleni vir i proslaviti zaštitnik Sv. Bernard.

U raspravi Božidar Glad upozorio je članove kako nema zimskih pohoda, npr. na Bjelolasicu uz Memorijal mira ili Viševicu kada s prvim snijegom zamru pohodi skradskih planinara što je šteta jer ovi pohodi imaju svoje čari, kako bi članovi trebali završiti planinarsku školu, školu za vodiče društvenih izleta…jer to Europa već prakticira i traži od planinara.

Na kraju načelnik Općine Skrad Damir Grgurić obratio se planinarima rekavši:“Žalosno je što vas danas ovdje ima malo, općina će vas dotirati kao i dosad, uvijek priskočiti u pomoć. Bilo je govora o gradnji planinarskog skloništa na Skradskom vrhu, no tu nije ništa učinjeno, ne znam gdje je zapelo…. Želim vam svako dobro.“

Predsjednici društava iz Lokava i Brod Moravica te upravitelj skradske šumarije zaželjeli su planinarima uspješan rad i ostvarenje planiranog uz nastavak suradnje u organizaciji druženja i izleta te radnih akcija.