Večernji sati Skradu su donijeli narodom prepuno gornje parkiralište, oko 400 skrajana, stanovnika okolnih naselja i znatiželjnika izvan Općine Skrad našlo je tu trenutke za opuštanje i zabavu uz zvuke harmonike i heligonki sastava Barabe iz Vrbovskog.

U predigri veselice prisutne su oduševili svojim sviranjem harmonikaši, heligonkaši i mali sastavi s područja Gorskog kotara i susjedne Slovenije. Atraktivan nastup mažuretkinja iz Vrbovskog samo je dopunio ukupnu sliku tog popodneva i predvečerja.

Turistička zajednica podijelila je nagrade i priznanja za najljepše uređenu okućnicu Esih Boženi iz Gornje Dobre, za prozor Dolušić Ruži iz Bukovog Vrha, za balkon Štefančić Bosiljki, za prilaz kući obitelji Štefančić iz Planine, za javnu površinu Osnovnoj školi Skrad i za građansku inicijativu Grgurić Josipu.

Tijekom večeri svirali su se hitovi pedesetak godina unatrag, tako da su svi našli ponešto za svoju dušu.

Ovo je dosad bila najuspješnija i najveselija večer uz proslavu Dana Općine od kako se ona održava. Sve se spojilo, lijepo vrijeme, puno ljudi, dobra glazba, dobra ponuda jela i pića. Tako bi trebalo biti ne samo jednom na godinu već bi to trebao biti primjer za organizaciju sličnih manifestacija, sigurno na tom prostoru koji može primiti mnogo posjetitelja i koji privlači pažnju i domaćeg stanovništva sadržajima koji se nude.

U svemu tome lokalnoj samoupravi plus pet, kako je izjavilo nekoliko prisutnih te večeri.

V.P.13/VIII./2005.