Na redovitoj izbornoj skupštini, uz prisustvovanje članova učenika škole, Ankice Podnar, predsjednice OO HCK Skrad i aktivistica iz Delnica, Blaženke Bukovac, ravnateljice GD HCK Delnice i Zvjezdane Čuić, voditeljice podmlatka u OŠ I.G.K. Delnice, izvješće o radu mladeži HCK Osnovne škole Skrad za 2010./11. školsku godinu iznijele su Monika Mrvoš i Tea Ljubičić u kojem je navedeno da su članovi MHCK odradili sve planom predviđene aktivnosti, od Tjedna borbe protiv TBC-a do međunarodnog dana CK.

Mladež je surađivala s GD HCK-a Delnice kao i OO HCK-a Skrad. Brojnim prigodnim plakatima obilježeni su svi važniji događaji, sakupljana je dječja odjeća, obuća, knjige, slikovnice i novac. Prikupljena roba predana je GD HCK Delnice, knjige i slikovnice su donirane skradskoj knjižnici, a dio novca, 500 kn, uplaćen je na račun HCK za pomoć stradalom stanovništvu u poplavama prošle jeseni. Posjećen je dječji dom „Izvor“ Selce te su tom prilikom djeci uručeni sokovi, slatkiši, voće…

Napisano je pismo potpore japanskom narodu nakon razornog potresa. Učenici su posjetili sklonište za pse u Liču kod Fužina te su donirali 700 kn za cijepljenje i čipiranje pasa te hranu. O radu mladeži vodi se foto dokumentacija. Financijsko izvješće iznio je Sandi Jauk iz kojeg se vidi da Mladež skrbno posluje te na računu imaju 2.368,12 kn. Uslijedila je potom kratka diskusija po izvješćima dok je Leopold Jurković održao prezentaciju o nastanku Crvenog križa.

Članovi Mladeži HCK jednoglasno su za novu predsjednicu Mladeži HCK OŠ Skrad izabrali Leu Sveticki, za zamjenika Sandija Jauka i blagajnika Danijela Štimca.

Krajem Skupštine su u MHCK primljena 7-orica učenika prvog razreda. Novoprimljeni članovi su darivani od školske organizacije CK te od predsjednice OO HCK Skrad Ankice Podnar. U planu za iduću godinu predviđa se sudjelovanje učenika u humanitarnim akcijama, brojnim aktivnostima u kojima MHCK ima vodeću ulogu, sakupljanje pomoći za napuštene pse u Liču, uzvratni posjet djece iz doma Izvor Selce, izrada logotipa mladeži HCK škole .. Krajem Skupštine Blaženka Bukovac, ravnateljica GD HCK Delnice obratila se mladim članovima HCK riječima:“Vrlo sam zadovoljna ovim što sam čula o vašem radu. Vi ste primjer kako bi trebala funkcionirati mladež HCK u školama. Čestitam vam na vrlo uspješnom radu.“ Skupštinu su s učenicima pripremile voditeljice i koordinatorice školske organizacije MHCK Bojana Kovačević i Suzana Suvić.