Preko trideset biciklista odazvalo se prvoj Goranskoj biciklijadi, koja je održana na biciklističkim stazama četiriju lokalnih samouprava, Brod Moravica, Skrada, Delnica i Ravne Gore, na tri staze, prvoj teškoj stazi iz Broda na Kupi dužine 22 km i drugoj srednje teškoj od 20 km iz Brod Moravica koje su vodile prema Skradu, iz koje je krenula treća lakša staza od 9 km prema Ravnoj Gori.

Ideja TZ Skrad i njene direktorice Ivane Briški Đorđević pala je na plodno tlo te je prihvaćena od dviju susjednih lokalnih samouprava, TZ Brod Moravica i TZ Ravna Gora te udruge Kupa iz Broda na Kupi.

O biciklijadi Ivana Briški Đorđević je rekla:“Silno mi je drago da nas je vrijeme pustilo da provedemo dogovorenu biciklijadu, na kojoj su sudjelovali biciklisti s područja Gorskog kotara, Grobnika, Rijeke, Zagreba i Karlovca… Da je prognoza bila bolja vjerujem da bi učesnika bilo još više. Dakle u priči su 4 goranske općine i stvoreni su temelji za nešto veće što bi bilo stvarno pravo „Goransko“. Nadam se da će nam se dogodine priključiti i ostale goranske TZ kako bi dobili pravu Goransku biciklijadu koja bi prolazila svim goranskim općinama“, zaključila je Briški Đorđević.

Ovogodišnja biciklijada startala je u 10 sati iz Broda na Kupi i Brod Moravica, oko 11 sati biciklisti su se okupili u Skradu gdje su imali okrjepu i mali odmor. U 11,30 sati krenuli su prema Ravnoj Gori preko sela Hlevci gdje su stigli iza podneva gdje je bio kraj pedaliranja i početak druženja uz ručak za sve ljubitelje bicikla i ovog načina rekreacije.