U organizaciji udruge mladih „Initium“ subotnja večer bila je u znaku maškara i spaljivanja Iveka, krivca za sve skradske nedaće u 2010. godini. Prije spaljivanja održano je suđenje u Domu kulture tijekom kojeg je Ivek bio optužen za zatvaranje više kafića, za gubitak prostora udruge Initium, za gaženje jelena koji prelaze glavnu cestu, za loše vrijeme na Woodrocku, za tučnjave mladih, za prekomjerno pijenje alkohola kod mladih, za nestanak vode u ljetnim mjesecima, za manje vjenčanja u Skradu, za potres u Skradu, za izgorene šunke u Bukovom vrhu, za krađe na Šiljaru, za šmeće koje ostavljaju placari, za nesreću Čire Blaževića sa skračkim vatrogascima…

Bez obzira što je Ivek uvijek bio pošten čovjek, brojne optužbe protiv nisu ga spasile krivnje te je osuđen na smrt spaljivanjem. Završetkom suđenja krvnik je Iveka u pratnji ucviljenih udovica prepratio do malog parkirališta gdje uz poglede brojnih Skrajana spaljen na lomači.

Uz kuhano vino i krafne Skrajani su pratili Ivekovo gorenje na lomači a potom su se uputili natrag u Dom kulture gdje je održana maškarana zabava do kasnih noćnih sati.

Ovim su događanjem mladi Skrada ponovno dokazali kako treba imati malo dobre volje kako bi se jedno maškarano događanje vratilo nakon više godina natrag u Skrad.