Domaćin ovogodišnjeg međuopćinskog susreta recitatorskoga i scenskoga stvaralaštva LIDRANO 2011. bila je OŠ Skrad a susret je održan u skradskom Domu kulture. U skoro jednosatnom programu učestvovali su učenici iz OŠ Branimira Markovića Ravna Gora, OŠ Ivanka Trohar Fužine, OŠ Rudolfa Strohala Lokve, OŠ Mrkopalj, OŠ Ivan Goran Kovačić Delnice i OŠ Skrad u kazivanju poezije (5 nastupa), recitalima (3 nastupa), dramsko scenskim igrama (4 nastupa), monolozima (3 nastupa) i lutkarskim igrama (1 nastup).

Peteročlano prosudbeno povjerenstvo na čelu s Ivanom Kvesićem, prof. hrvatskog jezika, odlučilo je da na županijsku smotru idu Mrkopaljka Doris Grgurić i Lokvarac Sven Hrvat koji su kazivali poeziju, „Ja“ Ankice Crnić te „Ah, zar baš moram“ Sanje Pilić, zatim recitali učenica iz Lokava i Skrada „Opet škola“ i „Što rade pjesnici“, dramsko scenska igra Ravnogoraca „Ogledalce“ te „Savršeno micanje ušima“ i „Crvenkapica ili kako vam drago“ Delničanki.

Uz to učenici su pisali literarne radove, koje je odabralo peteročlano prosudbeno povjerenstvo na čelu s Gordanom Podobnik, te će goranske škole u Rijeci na završnici predstavljati 4 rada učenika mlađih razreda (Mišić, šumski putić i lisica, Lucije Kezele iz Delnica; Goranske šume, Julije Vukonić iz Lokava; Oblaci, haiku, Laure Štefanac i Šuma, Iris Despotović, obje iz Ravne Gore) 3 rada učenika viših razreda ( Pogledi, Lee Sveticki iz Skrad; Strah, Vide Zlatić iz Fužina i Riječi, Martine Tušek iz Brod Moravice) te 1 novinarski rad Život je poput proljetnog sunca, intervju, Katarine Miler iz Delnica.

”Što rade pjesnici” – Skrad

”JA” – Doris Grgurić – Mrkopalj

Facebook – Skrad