Zadnjom ovogodišnjom pjevanom misom zahvalnicom vjernici župe Skrad su se u crkvi Sv. Antuna oprostili od 2010. godine.

Vlč. Stjepan Porkulabić istaknuo je kako je ovo bila godina u kojoj je uređena skradska crkva, u koju je uloženo oko 90 tisuća kn te je ovom prilikom još jednom zahvalio Općini Skrad na financijskoj pomoći.

S druge strane prevladava tuga jer je devet ognjišta, kuća zatvoreno. Na području župe 33 su žitelja umrla, od toga 12 u Kupjaku, dok se 10- ero djece krstilo. Zabrinjavajuća su samo 2 vjenčanja.

„U ovo božićno vrijeme dođe nam teško jer nas ima sve manje, no na koncu ove građanske godine, budimo zahvalni Bogu, jer kako vrijeme ide tako i ljudi idu s vremenom i trebamo biti ponosni i zahvalni na darovima koje nam Bog daje. Vrijeme je da ne očajavamo, da ne plačemo, jer usprkos nepovoljnoj statistici , život teče dalje. Okrenimo se, usprkos minusu, stvaranju novih vrijednosti, našoj stvarnosti, novom vremenu i nastavimo pjevati i moliti kao što su činili i naši preci, i čvrsto stojimo na svojim ognjištima zajedno s Bogom koji nas na svakom koraku prati.“ Uz Novogodišnju čestitku i Božji blagoslov zaključena je zadnja ovogodišnja misa.