KUD Zeleni vir i Turistička zajednica Općine Skrad su na isteku 2010. godine organizirali božićno-humanitarni koncert u kojem su učestvovali gosti iz Rijeke , ansambl Kaljina i klapa Cinquina te domaći izvođači, pjevački zbor i plesna skupina OŠ Skrad, folklorna skupina Skračka deca i mješoviti pjevački zbor KUD-a Zeleni vir.

Ovaj je koncert ujedno bio humanitarnog karaktera jer su mnogi posjetitelji odvojili novčani prilog za bolesnu Jelenu Mlinac, iz susjednog naselja Brod Moravica koja vodi bitku s teškom bolešću.

Tijekom večerašnjeg koncerta prvo se predstavio ansambl Kaljina, čiji članovi su dio društva Rusina i Ukrajinaca u Rijeci, s nekoliko božićnih i narodnih pjesama na ukrajinskom jeziku. Potom se predstavila Osnovna škola s dvije božićne pjesme, Božićno jutro i Božić nam stiže i plesnim nastupom učenica petog razreda.

Mješoviti pjevački zbor Zeleni vir izveo je više božićnih i svjetovnih pjesama, U to vrijeme godišta, White Christmas, Bijeli Božić, Osvajanje raja…dok je folklorna skupina Skračka deca izveli splet narodnih plesova i vezanih običaja uz Božić.

Kraj koncerta pripao je muškoj klapi Cinquina koja je izvela više popularnih vokalno instrumentalnih skladbi primorskog podneblja za što su više puta dobivali pljesak publike koja je ovoga puta skoro popunila skradski Dom kulture.

Na kraju programa prisutnima se obratio predsjednik Općinskog vijeća Ivan Crnković koji je svima zaželio sretnu i nadasve zdravljem ispunjenu 2011. godinu. Sveukupno čestitke organizatorima jer publika je skoro dva i pol sata mogla uživati u raznovrsnom i vrlo kvalitetnom programu izvođača.