Pred Badnjak, na poziv načelnika Općine Skrad Damira Grgurića, u Vijećnici Općine Skrad su se okupili roditelji i djeca rođena ove 2010. godine. Ove je godine rođeno osmero djece, isto kao i 2009. godine, pet dečka i tri djevojčice, Luka, Mateo, David, Noa i Dominik te Lorena, Lea i Nicol. Općina je darovala roditelje iznosom od najmanje 1.500,00 kn za prvo do 2.250,00 kn za četvrto i svako daljnje dijete. Za novorođenu djecu Općina je podijelila ove godine 12.750,00 kn.

U uvodu načelnik Grgurić sve je pozdravio te je roditeljima prvo čestitao na prinovama. „Sretan sam što sam u prilici javno vam čestitati na prinovi u vašoj obitelji te vam uručiti čestitku i skromnu novčanu pomoć. Vjerujte da su ovo sredstva koja dajemo iz općinske blagajne s radošću u srcu, jer ona ne predstavljaju trošak, već ulaganje u budućnost naše Općine. Djeci posvetite svu ljubav i pažnju, odgajajte ga u hrvatskoj tradiciji i goranskom duhu, privrženom Skradu, ljudima i prirodnim ljepotama koje nas okružuju,“ zaključio je načelnik Grgurić.

U neslužbenom dijelu načelnik Grgurić se zadržao uz sok, kavu, grickalice, kolače u jednosatnom razgovoru s roditeljima a najmlađi Skrajani su iskoristili to vrijeme za razgled Vijećnice ili su se meškoljili u krilima majki i očeva, no svi su imali razumijevanja za najmlađe, jer oni su u svojoj prvoj godini života.