Ugostiteljski objekt u središtu Skrada, u blizini benzinske postaje, u vlasništvu Josipa Lončarića zadnjih godina bio je u zakupu Kristine Rubinić. Kako je zakup istekao gđa. Rubinić je očekivala kako će se on produžiti. No pred nekoliko dana vlasnik prostora joj je nagovijestio da neće biti produženja zakupa, odnosno da se ugovor otkazuje.

O svom dosadašnjem radu u tom prostoru gđa. Rubinić, kojoj je to bio jedini izvor prihoda, kaže kako je imala vrlo dobre odnose s vlasnikom gosp. Lončarićem te nije očekivala ovakav rasplet situacije te se nada da će joj biti barem omogućen rad do kraja godine.

Gđa. Rubinić, s vidljivom dozom optimizma, usprkos otkazu zakupa, zaključuje:“Živjeti se mora dalje, pokušat ću naći novi prostor u mjestu kako bi ime „POINT“ nastavilo živjeti.“

Uz POINT se zadnjih mjeseci povezuje i rad udruge mladih „Initium“ koja je koristila dio podrumskih prostora objekta. Ovime će i POINT i INITIUM morati zajedno potražiti sreću negdje drugdje.

Ovom promjenom Skrad će u kratkom razdoblju ostati bez drugog objekta koji je bio sastajalište mlađe i srednje generacije gostiju. Po pričama koje kruže mjestom taj će objekt ubrzo dobiti novog zakupca. Hoće li Skrad promjenama zakupaca profitirati te će tim promjenama doći i novi sadržaji kao i preuređeni interijeri koji bi mogli donijeti pozitivan pomak, barem u toj branši, kafića ili bistroa, pokazat će vrijeme.

No neposredno dvije će skradske obitelji i nekoliko još posredno, jedna prije a druga nešto kasnije tijekom prosinca iseliti iz kafića Amadeus i Point te ostati bez posla i životne egzistencije, jer kako god se svima nama činilo, ipak su svi oni dio svojih prihoda davali u Proračun Općine Skrad, jer u tim su kafićima radile Skrajanke i Skrajani.