Na 15-om otvorenom prvenstvu Općine Skrad u šahu učestvovalo je oko 40- ak šahista svih uzrasta iz Skrada, Moravica, Brod Moravica, Fužina, Vrbovskog, Ravne Gore, Delnica i Rusije.

Sve prisutne pozdravio je prof. Zdenko Jurković u ime šah škole “Goranka”. Pokrovitelj prvenstva je bila Općina Skrad a otvorio ga je načelnik Općine Skrad Damir Grgurić. Prije natjecanja prof. Zdenko Jurković je dodijelio diplome učenicima skradske škole koji su proteklog tjedna odigrali školsko prvenstvo.

Nakon četverosatnog šahovskog nadmetanja prvakom Općine Skrad postao je Aleksandar Lisjenko iz Rusije (6,5 bodova), druga je bila Barbara Rački, koja je ispustila pobjedu u zadnjem kolu protiv pobjednika turnira Lisjenka (6 bodova) i treći Domagoj Grgurić (5,5 bodova). Kod žena prva je Ivona Krajačić, kod Kadeta do 16 godina Suzana Pošmuga i kod kadeta do 11 godina Aljoša Pošmuga.

Prvoplasirani su nagrađeni medaljama i skromnim poklonima organizatora. Organizator ovog petnaestog po redu prvenstva u šahu je Šah škola Goranka s prof. Zdenkom Jurkovićem na čelu, šahovska družina Skrad i Općina Skrad.